Sari la conținut

Veste extraordinară: Spitalul construit de Dăruiește Viața a început să își primească micii pacienți

Veste extraordinară pentru micuții pacienți ai României: spitalul construit de asociația „Dăruiește Viață”, din bani proveniți exclusiv din donații, a început să funcționeze. Până acum, aproximativ 50 de copii din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI au fost mutați din clădirea veche a spitalului „Marie Curie”, conform medicului Radu Spătaru de la Spitalul Marie Curie.

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, a anunțat asociația „Dăruiește Viață”, pe pagina de Facebook.

Evenimentul a fost marcat de o conferință de presă ținută marți, 16 aprilie, unde au fost prezenți și directorul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, medicul Radu Spătaru, Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie și dr. Sorin Târnoveanu, responsabil de secția de neurochirurgie.

Directorul Spitalului a declarat că luni, 15 aprilie, a fost deja operat primul copil în noua secție a spitalului. „Ieri a fost primul copil operat, în condiții de maximă siguranță.”

„Copiii deja au început să se joace în noua secție” afirmă Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie de la spitalul Marie Curie.
De asemenea, la conferință au luat cuvântul și două dintre mamele copiilor transferați, precum și artistul Tudor Chirilă, care s-a aflat acolo „în calitate de ambasador al Dăruiește Viață și de donator”.

 „E minunat că pot veni cu copilul meu acasă, în România și că nu trebuie să mă gândesc să mă duc în altă parte, a declarat Oana Miron, una dintre cele două mame.

Asociația merge mai departe și începe construcția unei noi clădiri în care să se mute și celelalte secții ale spitalului „Marie Curie”, iar vechea clădire va fi transformată pentru a oferi spații de cazare copiilor și părinților care vin din afara Bucureștiului să se trateze aici.

„Dăruiește Viață”, alături de 350.000 de donatori persoane fizice și 8.000 de companii, a construit, exclusiv din donații, singurul spital de acest fel din ultimii 34 de ani, dotându-l la cele mai înalte standarde.  Acest Spital este donat Spitalului Marie Curie și va funcționa ca un spital public, pentru ca toți copiii care ajung aici să primească o șansă în plus.
 

Spitalul a fost finalizat, cu toate dotările necesare, încă din noiembrie anul trecut, însă procesul birocratic pentru ca Ministerul Sănătății să îl avizeze a durat peste 4 luni de zile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!