Sari la conținut

Viaţa de mamă. Eşti părintele unui copilaş de un an? Iată câteva lucruri pe care numai tu le poţi înţelege

Îmi amintesc şi acum ziua aceea. Stăteam la masa cu o bucată de tort în faţă, am pus mâna pe paharul de şampanie, am dat noroc cu tati şi mi-am spus: Gataaa, nu mai suntem părinţi de bebe! A împlinit un an. În sfârşit, timp şi pentru noi.

Acum, când copilul are un an şi jumătate, îmi aduc aminte de acest episod de parcă a fost ieri. Fie Dumnezeu a vrut să îmi arate că nu ne putem face planuri fără să îl întrebăm pe El înainte, fie prin asta trec tot părinţii copiilor de un an… habar nu am. Cert e că din acel moment, mi-am dat seama de multe alte adevăruri!

► Citeşte şi Probleme de somn des întâlnite la copii de 1 an. Trucuri ca să le rezolvi

Cu un copil de un an…

… nu ai voie să stai jos – Mă obosea bebeluşul?! Heeei, dar nici măcar nu mergea! Poate nici juniorul de un an nu o face, dar simte nevoia, ceea ce înseamnă că trebuie să stau în fiecare minuţel de el. Nu tu stat pe toaletă, nu tu mâncat, nu tu aranjat, nu tu nimic... Dada, era bine cu un nou-născut, acum îmi dau seama!

… niciun raft nu-i sfânt –“ În asta nu umblă nimeni?! Glumeşti!”. Când începe piciul să meargă… ai încurcat-o de-a dreptul! Micuţul îşi bagă născul în toate rafturile la care ajunge, trage de absolut orice lucru – fie brad de Crăciun, fie cuier, fie prize (mare atenţie în această perioadă să izolaţi prizele şi să prindeţi mobile de perete!). Energie să ai, mamă dragă, că are grijă pruncul să ţi-o cosume!

… NU-ul tău este lipsit de valoare – Spune-i NU copilului tău de doar un anişor şi vei vedea cum capeţi valoare zero. De fapt, vei primi la schimb un zâmbet care îţi va transmite: “Hai să pretindem amândoi că habar nu am despre ce vorbeşti şi lasă-mă să arunc mâncarea unde şi cât vreau eu de departe”.

… NU-ul lui se va auzi din spaţiu – Dacă NU-ul tău va fi auzit DOAR de tine, Nu-ul lui va fi auzit de toată lumea… chiar şi de oamenii din spaţiu . Nu va vorbi cum trebuie? Stai liniştit, va avea picioruşe din care să bată!

… dezordinea e la ea acasă. Sau, mai bine zis, la tine acasă – Mâncare pe podea. Bifat. Mâncare în scăunel. Bifat. În fapt, mâncare peste tot, cu excepţia guriţei micuţului. Jucării? Chiar şi în guriţă, unde le este interzis cu totul să ajungă! Eh, viaţa de mamă…

… adesea îţi vei anula planurile – Ca şi mine, probabil şi tu ai crezut că, odată ce micuţul va împlini un an, vei avea mai mult timp liber. Teoretic, da! Practic… nu prea! Şi asta pentru că de cele mai multe ori copilul va face febră din cauza unui dinţişor, a unei răceli, îl va durea burtica etc – toate şi numai toate când vrei să pleci de acasă!

… ţi se topeşte inima mai tare ca oricând – Partea bună este că ţi-e atât de drag de el, de ţi se taie răsuflarea! Cu hăinuţele-i mici, de om mare, cu bucişoarele-i (scuzeee ) pupabile şi cu acele cuvinţele pe care numai el şi cu… el le va înţelege, Dumnezeule, cât de frumos e să ai copii!

Ce mai punem pe această listuţă, mămici cu pici de un an?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!