Sari la conținut

Vrei să fii un părinte bun? Oferă-i copilului tău experiențe, nu jucării

Mulți părinți cred că puii lor vor fi mai fericiți dacă primesc mai multe jucării, mai ales cu anumite ocazii speciale, cum ar fi Paștele sau Crăciunul. Dacă cei mici primesc prea multe cadouri, poate apărea exact opusul efectului dorit. Așadar, oferă-i copilului experiențe, deoarece acest lucru îl va face fericit și îi va crea amintiri de neuitat.

Când copiii primesc multe jucării, se concentrează doar asupra uneia dintre ele. Cu toate acestea, experiențele, momentele pe care le împărtășești cu micuțul tău sunt ceea ce lasă cu adevărat o amprentă asupra lui. Experiențele sunt cele care contează, cu adevărat. Fă-ți copilul fericit și oferă-i experiențe. Își va dezvolta legătura afectivă cu familia și abilitățile sociale.

Fă-ți copilul fericit cu mai puține jucării

Este mai bine ca cel mic să aibă mai puține jucării, dar care să îi dezvolte imaginația. Multe jucării ajung să transforme copiii în oameni materialiști. Să aibă tot ce își doresc nu este o idee prea bună. Trebuie să-i învățăm pe copii valoarea lucrurilor și efortul pe care acestea le necesită, pentru a le obține.

Dacă îi oferi copilului tău experiențe, acestea le vor aduce fericire și momente unice, care vor rămâne în amintirile lor pentru totdeauna. Experiențele sporesc inteligența și bunăstarea copiilor.

► Citește și: 4 lucruri de luat în calcul, când alegem jucăriile bebelușului. Cum ne asigurăm că sunt potrivite și îl ajută în dezvoltare.

Ce se întâmplă dacă le oferim copiilor prea multe jucării?

Multe dintre jucării stimulează învățarea și imaginația. Cu toate acestea, când apare problema? Când nu stabilim limite în ceea ce privește cumpărarea jucăriilor și când cumpărăm prea multe jucării.

Uneori, credem că fericirea este proporțională cu numărul de cadouri pe care le primesc copiii noștri, dar de fapt, este total greșit. În acest fel, prichindeii noștri primesc o mulțime de cadouri fără să depună niciun efort și fără să le prețuiască. Dacă primesc prea multe cadouri, imaginația lor va fi, de asemenea, limitată și se vor juca doar cu jucăriile lor, fără a căuta alte modalități de a se distra. Chiar dacă cei mici își doresc foarte mult să primească multe cadouri, ajung să nu se joace cu toate jucăriile pe care le au.

► Citește și: Dar până când să mai strâng jucării după tine?

Cum îi afectează pe copii numărul prea mare jucării?

  • Își pierd foarte repede interesul atunci când au prea multe jucării
  • Se joacă prea puțin cu jucăriile, iar apoi acestea sunt uitate într-un sertar
  • Îi pot face egoiști și răsfățați
  • Îi încurajează să se joace mai mult singuri, decât cu ceilalți copii.

Înainte de a-i cumpăra jucării copilului, trebuie să ai în vedere două lucruri care sunt esențiale

Cu cât copilul are mai puține jucării, cu atât va putea face mai multe lucruri folosindu-și imaginația. Jucăriile simple sunt mai stimulatoare pentru mintea copilului.

Puține jucării sunt suficiente. Cu cât există mai multe jucării, cu atât vor fi abandonate într-un colț din camera copilului.

Fă-ți copilul fericit cu timpul petrecut împreună, deoarece îi vei oferi cele mai bune cadouri și vei contribui la fericirea lui.

► Citește și: În spatele copilului care primește tot ce vrea, stă un părinte care crede că n-a făcut suficient

Organizează-te, planifică-ți agenda și oferă-i copilului experiențe cadou. Atenția părinților va fi întotdeauna mai bună decât orice jucărie, dispozitiv media sau sumă de bani.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!