“Vedetele” toamnei conţin o varietate de antioxidanţi. Cei mai importanţi nutrienţi din compoziţia acestora sunt vitaminele A, C, B6 şi B9 şi mineralele esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul şi seleniul. De asemenea, aceste fructe conţin variaţi antioxidanţi precum delfinidina şi resveratrolul, care neutralizează efectul radicalilor liberi şi care previn oxidarea celulară. Nutriţioniştii spun că prin substanţele pe care le conţin, strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, cu rolul de a preveni formarea blocajelor pe artere, reducând astfel riscul de infarct şi de accident vascular cerebral. În plus, strugurii împiedică oxidarea colesterolului "rău" (LDL) şi reduc nivelul colesterolului total.
Pregătește-ți corpul pentru toamnă! Ce să mănânci ca să-ţi creşti imunitatea
Un pas uriaș împotriva cancerului de sân: răspuns imun de 75% într-un studiu revoluționar
Cancerul de sân, cea mai frecventă formă de cancer la femei și una dintre cele mai letale, ar putea deveni o boală de domeniul trecutului.
Dieta gravidelor. Ce poți consuma vara, când e cald și pofta de mâncare dispare
Căldura puternică vine cu un efect des întâlnit în sarcină: lipsa poftei de mâncare. Stomacul e deja comprimat, digestia e mai lentă, iar în timpul verii, greața, oboseala și disconfortul termic pot accentua refuzul față de mâncare. Problema e că organismul are în continuare nevoie de nutrienți – și pentru mamă, și pentru copil.
Greșelile frecvente ale părinților pe timp de caniculă – și cum le evităm
Când afară e caniculă, pentru un copil nu înseamnă doar că „e cald”. Înseamnă că poate transpira excesiv, se poate deshidrata repede, obosi brusc sau, în cazuri mai grave, ajunge la insolație. Corpul lor nu gestionează temperaturile extreme ca al nostru, iar unele greșeli aparent mici pot avea efecte serioase.