Sari la conținut

7 lucruri pe care, probabil, nu le știai despre lichidul seminal

Potrivit Societății Americane de Medicină Reproductivă, bărbații reprezintă 30% din cazurile de infertilitate.

„Subiectul fertilității este în mare măsură înțeles greșit. Unul din 6 cupluri are dificultăți în a concepe, iar majoritate dintre ei asociază infertilitatea cu femeia”, spune Tom Smith, CEO și co-fondator al Dadi (primul test de fertilitate masculină și kit de stocare a spermei care a fost lansat în ianuarie 2019).

Iată 7 lucruri pe care, probabil, nu le știai despre lichidul seminal:

Cât timp trăiește sperma? - „În afara corpului, se estimează că trăiește aproximativ 2 zile”, spune dr. Michael Eisenberg, urolog la Stanford University School of Medicine.

► Citește și: Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză a fertilității: concentrația materialului seminal a scăzut la jumătate în ultimii 40 de ani

Cât timp trăiesc spermatozoizii în corpul feminin? - „Spermatozoizii trăiesc aproximativ 72 de ore în interiorul tractului reproducător feminin”, spune Sarah Vij, director al Centrului pentru Fertilitatea Masculină din Institutul Urologic Glickman de la Clinica Cleveland.

Câți spermatozoizi produc bărbații? - „Un bărbat produce peste 1.000 de spermatozoizi în fiecare secundă”, spune dr. Eisenberg.

Cât timp îi ia unui bărbat să creeze spermatozoizi? - „Este nevoie de aproximativ 3 luni pentru a trece de la o celulă stem la un spermatozoid matur în testicul”, spune dr. Vij.

► Citește și: Bebe se lasă așteptat? Ce analize trebuie să facă partenerul

Care este timpul ideal între ejaculări, pentru a concepe? - „Momentul optim între ejaculari este de 24-48 de ore, pentru a permite eliberarea unui număr mare de spermatozoizi mobili”, spune dr. Vij.

Cum își pot crește bărbații numărul/calitatea spermatozoizilor? - „În general, menținerea unei greutăți sănătoase, menținerea activității fizice și o dietă bine echilibrată sunt benefice pentru fertilitatea unui bărbat”, spune dr. Vij.

El adaugă: „Dietele bogate în zahăr și grăsimi nu sunt ideale atunci când un bărbat încearcă să conceapă”.

Ce poate scădea numărul/calitatea spermatozoizilor? - Se cunoaște deja că mulți factori care țin de stilul de viață reduc potențialul de fertilitate al unui bărbat: fumatul, consumul intens de alcool, obezitatea.

► Citește și: Infertilitatea masculina
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!