Sari la conținut

Masurarea corecta a temperaturii bazale

Temperatura bazala este una dintre cele mai bune metode pentru a identifica momentul ovulatiei. Secretul evaluarii corecta sta in momentul in care iti masori temperatura. Regula de baza este sa faci aceasta masuratoare la ora fixa, inainte de a face orice altceva.

Masurarea temperaturii bazale este cea mai buna metoda pentru a identifica momentul ovulatiei in cazul femeilor care au un ciclu menstrual neregulat. Facuta corect masura este infailibila. metoda este foarte utila femeilor care ovuleaza repede in intervalul ciclului mentrual. Sunt cazuri cand ovulul este eliminat in a opta zi a ciclului mentrual, adica imediat dupa ce menstruatia inceteaza. Nu este obisnuit, dar este o situatie destul de des intalnita. De regula ziua avulatiei este la mijlocul perioadei menstruale, iar in cazul ovulatiei precoce, momentul este mult devansat.

Identifica momentul ovulatiei

Foloseste un termomentul de buna calitate si masoarat-ti temeperatura la exact aceeasi ora, in acelasi loc: sublingual, rectal sau vaginal, dar intotdeauna dimineata. Noteaza valoarea pe un grafic de cu multe detalii. Variatiile de temperatura sunt mici, de ordinul unei zeceimi de grad, asa ca ai nevoie de o hartie milimetrica.  

Analiza ciclului menstrual

O viroza, o noapte agitata sau consumul de alcool pot modifica valorile temperaturii bazale dimineata.Invata sa te cunosti pe tine. De regula momentul ovulatiei este insotit si de secretia crescuta d emucus, asa ca pe langa notarea valorilor de temperatura este foarte bine daca notezi si alte detalii fizice si fiziologice.

Nu face greseala de a transforma dorinta de a concepe un copil cu o marota si o obsesie. Nici masurarea temperaturii bazale nu trebuie sa ajunga o preocupare obsesiva. Masurarea temperaturii bazale este doar un instrument.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!