Sari la conținut

Prea multe kilograme în plus în timpul sarcinii? Iată 5 măsuri care te pot ajuta

Este important să îţi menţii o greutate normală în sarcina şi să nu te îngraşi mai mult decât este în grafic. Altfel cresc şansele de a avea o sarcină dificilă şi de a ajunge, în final, la o naştere prematură. Dar cum îţi poţi menţine greutatea dacă tot ce îţi doreşti este să mănânci cât mai mulţi carbohidraţi? Avem 5 idei pentru voi.

Planificarea

Este bine să începi sarcină în momentul în care eşti într-o formă bună. Şi să îţi pregăteşti corpul încă înainte de a rămâne însărcinată prin sport şi o dietă echilibrată.

Mănâncă puţin şi des

Alege mese mici şi frecvente care conţin multe proteine, fructe şi legume. Ar trebui să mănânci gustări sănătoase cam la fiecare trei ore. În acest fel nu vei exagera la mesee principale, întrucât nivelul glicemiei va fi ţinut în limitele normale. 

Exemple de gustări – iaurt cu seminţe, mere cu unt de arahide, omleta cu spanac.

►Citește și Greutatea în timpul sarcinii. Grafic săptămânal

Bea apă

Deshidratarea trebuie evitată în timpul sarcinii. Asta te va ajuta să te simţi mai puţin flămândă. În plus, va lupta şi împotriva constipării. Apa ajuta digestia, aşa că senzaţia de balonare va dispărea. Dacă nu îţi vine să bei multă apă încearcă să pui fructe în apă, astfel va deveni mai atractivă.

►Citește și Setea excesivă în timpul sarcinii. Câteva explicații

Carbohidraţii

Dorinţa de a mânca carbohidraţi în sarcina este foarte mare, mai ales că te ajuta în stări de greaţă. Însă alege-i cu grijă. Alege să mănânci pâine şi paste integrale, alege orezul brun şi quinoa. În acest fel vei aduce şi nutrienţi organismului.

Un program de plimbări

Dacă nu obişnuiai să faci multă mişcare înainte de sarcină este timpul să schimbi stilul de viaţă sedentar. Cel mai simplu este să te plimbi, aşa că începe cu asta. Ar trebui să faci zilnic o plimbare de 30 de minute.

Dacă deja faci mişcare sarcina nu este un motiv să te oprească. Poţi continua să mergi la aerobic sau la înot. Corpul tău te va avertiza atunci când este momentul să te odihneşti.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro