Sari la conținut

Cum să îţi transformi dormitorul dacă bebeluşul va dormi în el

Una dintre opţiunile des alese de către părinţi este aceea de a dormi în aceeaşi cameră cu bebeluşul. Este adevărat că ai mai puţină intimitate, dar şi mai adevărat este că altele sunt grijite tale atunci: să îl poţi supraveghea cât mai uşor, să îţi fie mai simplu să dormi.

Haide să vedem care sunt paşii pentru a pregăti dormitorul pentru a primi bebeluşul.

Prima ta grijă este să transformi spaţiu astfel încât să fie folosit în mod eficient. Pentru că bebeluşul vine la pachet cu foarte multe lucruri, chiar dacă ţi se pare că nu îţi trebuie mai nimic pentru el.

Începe prin a elibera dulapurile. Vei avea nevoie de spaţiu. Mută tot ceea ce ştii că nu porţi, fie pentru că nu îţi vine, fie pentru că este pentru un alt sezon.

Investeşte într-un sistem de sortare. Hainele bebeluşilor sunt mici şi de multiple tipuri. Vei dori să iei foarte rapid exact lucrul de care ai nevoie. Un sistem de sortare poate fi de real ajutor.

Bebeluşul trebuie să aibă propriul spaţiu. Alege un colţ din cameră care să fie al lui. Unde să îl schimbi, să îi ţii lucrurile.

Nu trebuie să îi cumperi neapărat un pătuţ, mai ales dacă spaţiul nu permite. Există şi alte modalităţi, de exemplu într-un coşuleţ lipit de patul tău.

Foloseşte pereţii. Îţi vei dori să te mişti prin cameră, pentru că unui bebeluş îi place enorm să fie plimbat în braţe. Aşa că foloseşte pereţii cu încredere. Pune rafturi noi pe care să le foloseşti pentru cărţi, medicamente, jucării etc

Design. Nu trebuie neapărat să revopseşti camera în cine ştie ce culori. Oricum, este mai bine albă, îţi dă senzaţia de spaţiu mai mare. Însă poţi schimba atmosfera cu mici detalii cum ar fi un tablou sau numele copilului său o lampă mai veselă.

Şi, nu uita, regula numărul unu atunci când locuieşti într-un spaţiu mic, pe care îl împarţi pentru mai multe funcţii este să fii ordonat. Fiecărui lucru trebuie să îi găseşti un loc şi mereu să îl pui acolo. Altfel, atâtea lucruri înghesuite te vor apăsa foarte tare.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!