Sari la conținut

Ești nerăbdătoare să naști? Iată 6 posibile metode pentru inducerea travaliului

E minunat să fii însărcinată și să știi că, în scurt timp, urmează să-ți întâlnești puiul, însă timpul de așteptare poate părea uneori că nu se mai termină. Vestea bună este că există câteva modalități prin care poți încerca să-ți induci travaliul, dar mai întâi sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi.

Dacă bebelușul nu dă niciun semnal că ar vrea să iasă, înseamnă că vrea să mai stea puțin în burtică sau poate corpul tău nu este pregătit încă pentru naștere.

Dr. Shannon M. Clark, obstretician și specialist în medicina maternă-fetală, recomandă ca viitoarele mămici să aștepte până în săptămâna 39 de sarcină pentru a începe oricare dintre tehnicile de inducerea travaliului, dar niciodată nu mai devreme de acest termen.

Indiferent de metoda pe care alegi să o folosești, inducerea travaliului poate dura mult, mai ales dacă ești la prima sarcină.

► Citește și: Este adevărat?! 8 întrebări despre naștere, pe care le au toate viitoarele mămici. BONUS: răspunsurile mămicilor, care au născut deja

Iată care sunt modalitățile naturale de inducere a travaliului:

Stimularea sânilor

Stimularea sânilor determină glanda pituitară să elibereze oxitocină. Forma sintetică a oxitocinei este pitocina. Acest medicament se folosește în spitale pentru a induce sau mări forța travaliului.

Masarea ușoară a sânilor poate grăbi travaliul. Există o varietate de moduri pentru stimularea sânilor, inclusiv folosirea pompei de sân sau masarea sânilor.

Relații sexuale înainte de naștere

Relațiile sexuale sunt adesea recomandate de medici pentru a induce travaliul, în mod natural. Sperma conține prostaglandine, care pot provoca crampe uterine și contracții.

► Citește și: 8 lucruri pe care trebuie să le știi, dacă urmează să naști sau ești proaspătă mămică

Exercițiile fizice

Plimbările lungi sunt indicate înainte de naștere, pentru că bebelușul își va lăsa greutatea pe colul uterin și poate stimula eliberarea de oxitocină, precum și inducerea crampelor uterine sau contracții.

Este important să nu te epuizezi cu plimbări prea lungi, înainte de naștere. Asigură-te că rămâi mereu hidratată și odihnește-te când simți nevoia.

Consumul de ceaiuri

Există o varietate de plante care pot stimula travaliul. Printre acestea se numără:

Uleiul de salvie

Este folosit pentru inducerea contracțiilor, însă nu a fost niciodată evaluat clinic pentru această utilizare. Prin urmare, discută cu medicul tău înainte de a încerca orice remediu nou.

► Citește și: Ți-e teamă să naști? 3 frici pe care le au femeile, în ceea ce privește nașterea

Ceai de frunze de zmeură

La fel ca uleiul de salvie, nici pentru ceaiul din frunze de zmeură nu există dovezi că acesta ar funcționa pentru stimularea travaliului, dar nu s-a dovedit a fi dăunător.

Uleiul de ricin

Acest tip de ulei stimulează intestinele, provocând eliberarea de prostaglandine din mușchiul pereților intestinali, ceea ce poate cauza contracție indirectă a mușchiului uterului.

► Citește și: 17 mămici dezvăluie care a fost cea mai mare frică a lor, în travaliu

Mâncăruri picante

Alimentele picante pot provoca, de asemenea, crampe uterine sau contracții. Din păcate, nu există date concrete prin care se dovedește că mâncărurile picante pot induce travaliul, dar, cu siguranță, pot ajuta la inducerea lui.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!