Sari la conținut

17 mămici dezvăluie care a fost cea mai mare frică a lor, în travaliu

E normal să fii îngrijorată când te gândești la travaliu, mai ales dacă urmează să naști pentru prima dată. În urma unui sondaj pe Facebook, am descoperit care este cea mai mare frică a mămicilor, în ceea ce privește nașterea.

Vei descoperi că, în ciuda experiențelor dificile, mămicile ar mai trece încă o dată prin aceste momente.

"Necunoscutul. În mod normal, sunt o persoană organizată, care planifică totul, dar nu am putut să-mi plănuiesc și travaliul. Planul meu de naștere a fost spulberat – de la primele contracții până la naștere au trecut 46 de ore."

► Citește și: Cum au influenţat bărbaţii moaşe evoluţia obstreticii

"Nu credeam că voi putea face față durerii, dar nu a fost chiar atât de rău. Chiar m-am surprins că am putut îndura travaliul."

"Am fost îngrozită. Credeam că ori eu, ori copilul meu va muri la naștere. Travaliul a fost înfricoșător – copilul a rămas blocat. Tensiunea mea a fost foarte scăzută și am avut nevoie de cezariană de urgență. Dar aș face totul din nou. Să devin mămică a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată."

"Am avut un travaliul groaznic și am dezvoltat și preeclampsie, dar nu-mi pare rău pentru cele întâmplate."

► Citește și: Fotografia virală care arată cât de mult se dilată colul, la naștere

"Eram îngrijorată că nu voi ajunge la spital la timp și că soțul meu va rata nașterea. Eram la spital, la control, când mi s-a rupt apa și am reușit să nasc într-o oră și jumătate."

"Epidurala a fost grea pentru mine. Mi s-a spus că se va simți ca o înțepătură de albină, dar am simțit mai rău decât atât."

"Necunoscutul mi-a dat dureri de cap. Cel mai bun sfat pe care l-aș putea oferi este să nu-ți faci un plan de naștere. Bebelușul va ieși când va vrea el."

"Mi-era frică de cezariană, dar am fost nevoită să o fac, pentru că bebelușul deja întârziase cu 10 zile. Am născut o fetiță perfect sănătoasă."

"Cea mai înfricoșătoare parte a fost încercarea mea de a respira între contracții. Aveam contracții una după alta. Voiam doar un minut să pot respira adânc, dar nu am avut."

► Citește și: Un număr alarmant de femei sunt maltratate la naștere, o spun studiile

"Pierderea copilului în travaliu a fost singura mea teamă. Din fericire, totul a decurs normal și bebelușul a fost în siguranță."

"Mi-a fost teamă că voi fi nevoită să fac cezariană. Acest lucru s-a întâmplat, dar nu a fost atât de înfricoșător cum credeam."

"Mi-a fost frică de tăieturi, dar nu au fost necesare."

► Citește și: 7 lucruri care se pot întâmpla în travaliu și de care, probabil, nu știai

"Înainte de a naște, am avut hemoragie, dar s-a dovedit a fi o pierdere destul de mică de sânge și totul a decurs fără probleme."

"Eram speriată de durere și că voi avea nevoie de operația de cezariană. Am fost în travaliu timp de 11 ore, dar a fost o experiență plăcută, pe care aș repeta-o."

"Eram efectiv îngrozită de travaliu, dar totul a meritat când mi-am ținut bebelușul în brațe, pentru prima oară."

"Am fost îngrijorată că bebelușul va rămâne blocat. Din fericire, nașterea a decurs normal."

► Citește și: Obiectul neașteptat care te poate ajuta să gestionezi mai ușor durerile travaliului

"Durerea m-a speriat cel mai mult, dar mintea este un lucru tare minunat, așa că nu-mi amintesc să fi avut dureri, în momentul nașterii."

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!