Sari la conținut

Fotografii puternice, care îți arată că travaliul este mai ușor în doi

Vezi gGalerie foto

Când o femeie naște, poate simți uneori că este ea împotriva lumii. Deși există persoane alături de ea – medici, asistente și familia – în timp ce are contracții, asta nu înseamnă că trebuie să nască singură.

Pentru Hannah Bower, travaliul ei de 25 de ore a fost un proces lung și dureros, dar proaspăta mămica nu s-a simțit niciodată singură datorită soțului ei, Josh.

Într-o serie de fotografii puternice despre naștere, fotograful Rachel Veltri a surprins cuplul, care au trecut prin momentele grele ale travaliului, împreună.

► Citește și: 17 mămici dezvăluie care a fost cea mai mare frică a lor, în travaliu

Într-o seară, Hannah a început să aibă contracții și a hotărât să meargă la spital. Potrivit mămicii, una dintre asistentele din tura de noapte i-a povestit acesteia o întâmplare care a dat-o pe Hannah peste cap. Asistenta îi vorbise despre nașterea nurorii ei și despre cum a murit copilul ei, în timp ce Hannah era în travaliu.

M-a afectat emoțional. Am decis să mergem acasă după aproximativ 5 ore, ca să mă pot simți în siguranță, deoarece știam că frica și adrenalina închid colul uterin.

În jurul orei 5 dimineața, cuplul s-a întors acasă, astfel încât Hannah să poată împinge în intimitate. Mămica spune că a stat în travaliu încă 6 ore, dar până la prânz, a doua zi, contracțiile au fost atât de intense, încât a trebuit să se întoarcă la spital.

► Citește și: 17 fotografii uimitoare de la naștere care au fost numite cele mai bune din 2019

Mersul cu mașina mi-a provocat dureri. Nu am găsit nicio poziție favorabilă care să mă facă să ma simt de parcă nu m-aș rupe de la jumătate.
Odată ce am ajung în spital și în lift, m-am oprit și am început să plâng, întrucât am fost atât de copleșită, dar și îngrozită că am avut o altă experință descurajant
ă, spune Hannah. Sau mai rău, dacă aceeași asistentă era încă acolo.

Dar de data aceasta lucrurile au stat altfel. Hannah și Josh au întâlnit o asistentă ca un înger, iar viitoare mămica avea oficial o dilatare de cinci centimetri.

Am fost atât de ușurată, a spus Hannah. După alte două ore și jumătate de travaliu, Hannah nu era încă aproape de momentul nașterii.

Făceam tot ce știam că este corect. Mă relaxam, îmi țineam maxilarul deschis, respiram corect. Făceam totul pentru a-mi crește nivelul de oxitocină. Nu am înțeles de ce nu progresam, a spus ea.

Nu a meritat să-i risc siguranța bebelușului, așa că am decis să fac epidurală.

Decizia nu a fost ușoară pentru mămică. Ea a spus că a început să-i ceară scuze soțului pentru că a fost un eșec.

El doar mi-a ridicat bărbia, m-a sărutat și mi-a spus că este cea mai bună decizie și că este atât de mândru de mine, spune Hannah. Acestea erau cuvintele de care aveam nevoie.

În acel moment, soțul meu m-a apucat de mână și am început să ne rugăm. Mi-a spus că trebuie să mă concentrez asupra lucrurilor pozitive. Soțul meu a fost sprijinul meu și sunt atât de recunoscătoare că îl am.

În cele din urmă, Hannah a fost în travaliu 25 de ore și jumătate și și-a născut fiul așa cum și-a dorit.
Ea a putut să nască natural și spune că a fost cel mai incredibil moment din viața ei.

► Citește și: Proaspetele mămici descriu experiența travaliului

Mămica descrie că a simțit cea mai pură și cea mai puternică dragoste când ți-a ținut puiul pe piept.

Nu există cuvinte pentru acel moment. Totul a fost perfect.

Sursa
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!