Sari la conținut

Masajul prenatal: Este sigur masajul în timpul sarcinii?

Sarcina este o perioadă plină de bucurii, dar vine și cu un oarecare disconfort în ceea ce privește durerile de spate. Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) spune că durerea de spate este unul dintre cele mai frecvente simptome ale sarcinii.

Pentru ameliorarea dureilor în sarcină, multe dintre viitoarele mămici apelează la masajul prenatal.

Este sigur masajul în sarcină?

Potrivit experților, masajele prenatale sunt în general sigure. Ele sunt o modalitate ușoară de a crește circulația și de a relaxa mușchii, cu condiția ca viitoarea mămică să apeleze la terapeuți care cunosc masajul prenatal. De asemenea, ar trebui să iei măsuri de precauție înainte de a obține un masaj și să discuți cu medicul tău.

Iată care sunt beneficiile masajului în sarcină:

Diminuarea durerii

Masajul este cunoscut ca o tehnică de ameliorare a tensiunii. Mulți oameni raportează o îmbunătățire a durerilor de spate și de picioare după masajele prenatale. Masajele pot, de asemenea, să amelioreze durerile de gât și de umăr, durerile de cap și durerile de ligamente rotunde.

► Citește și: Durerea de spate în timpul sarcinii. De ce apare și cum o putem ameliora

Sănătate mentală îmbunătățită

Stephanie Hack, medic și fondator Lady Parts Doctor spune că masajul în timpul sarcinii poate duce la scăderea stresului, anxietății și depresiei, iar studiile au susținut acest lucru. O sănătate mentală îmbunătățită poate duce, de asemenea, la un somn mai bun în timpul sarcinii

Risc mai mic de complicații la naștere

Nivelurile scăzute de cortizol obținute în urma masajului prenatal au fost asociate cu un risc mai scăzut de naștere prematură și greutate mică la naștere.

Risc mai mic de umflare a mâinilor și picioarelor

Umflarea este frecventă în timpul sarcinii din cauza retenției crescute de apă, iar masajul poate reduce acest simptom incomod, potrivit Asociației Americane de Sarcină.

► Citește și: Masajul în sarcină. 5 tehnici de masaj, pentru relaxare

„Un masaj necesită adesea să stai pe burtă pentru o porție, iar spatele pentru cealaltă. Ambele poziții pot fi inconfortabile și potențial dăunătoare pentru femeile însărcinate”, spune Hack. Statul pe spate comprimă anumite vase de sânge, ceea ce ar putea reduce fluxul de sânge către făt.
Consultă întotdeauna medicul înainte de merge la un masaj prenatal, mai ales dacă ai o sarcină cu risc sau ești expusă riscului de complicații, transmite Hack.

Acestea includ preeclampsia, diabetul gestațional, travaliul prematur, placenta previa și multe altele.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!