Sari la conținut

Nucile si migdalele, recomandate in timpul sarcinii

Femeile insarcinate care mananca in mod regulat nuci si alune, dar si alte fructe uscate uleioase reduc considerabil riscul viitorului copil de a face astm si diferite forme de alergii.

Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Harvard a analizat dieta din timpul sarcinii mai mult de 60.000 de femei si uletrior a analizat starea generala de sanatate a copiilor lor. Scopul a fost acela de a stabili o legatura intre consumul de unt de alune, alune, nuci si alte seminte in cursul sarcinii si beneficiile pe care acestea le aduc sanatatii copilului. Studiul a dovedit ca in comparatie cu copiii ale caror mame nu au mncat unt de alune si nuci in timpul sarcinii, copiii mamelor care au mancat seminte si alte fructe uleioase cel putin o data pe saptamana, au un risc cu 21 la suta mai mic de a face alergii si astm pana la varsta de 18 luni.

Studiul a constatat o legatura clara intre consumul acestor fructe uscate, consierate a avea un factor alergen ridicat si starea de sanatate a copilului.

Vrei un copil? Mananca nuci

Se pare ca toate alimentele care au potential alergen, si care sunt consumate d efemeie in timpul sarcinii au capacitatea de dezvolta o anume rezistenta la potentialul alergen, care se mentine dupa nastere si de care copilul beneficiaza. In plus nucile, alunele, untul de alune, migdalele si alte seminte sunt o foarte buna sursa de vitamina E si zinc, care impreuna pot creste rezistenta tesutului pulmonar al copilului si functia sistemului imunitar.Cele mai bune 10 surse de proteine

Medicii recomanda femeilor sa se abtina de la consumul de nuci si alune, daca rudele de gradul I au alergii severe la aceste alimente, pentru ca exista riscul ca viitorul copil sa dezvolte reactii alergice grave. In cazul in care nu exista acest risc consumul de migdale si alte fructe cu coaja lemnoasa, trebuie incluse in dieta femeilor gravide.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!