Sari la conținut

O femeie însărcinată, la un pas de moarte după o lovitură puternică a fătului

Un făt și-a lovit mama atât de tare, încât i-a rupt un perete al pântecului. Atât viaţa micuţului, cât şi a mamei, au fost puse în pericol.

Femeia, pe numele Zhang, era însărcinată în săptămâna 35, când s-a prezentat la spitalul din Shenzhen, China, acuzând dureri abdominale extrem de puternice și probleme cu tensiunea, pulsul și respirația.

Iniţial, deşi medicii au suspectat că i s-a rupt uterul, nu îşi puteau oferi niciun fel de explicaţie. Ulterior, cu ajutorul ultrasunetelor, au descoperit că fătul a lovit așa de tare în abdomenul mamei, încât un perete al pântecului s-a rupt, iar coapsele micuțului au rămas blocate.

Copilul a fost adus pe lume cu ajutorul unei operaţii de cezariană. În acest mod, hemoragia a fost oprită și fătul a fost salvat de la o posibilă infecție care i-ar fi putut fi fatală. Operația, care le-a salvat viața atât mamei, cât și copilului, a durat doar 10 minute.

►Citeşte şi Complicatiile operatiei de cezariana

Medicii au precizat că gaura din uter a avut 7 centimetri.

După ce a fost investigat istoricul medical al femeii, s-a descoperit că ea a avut fibroză uterină, ceea ce i-a slăbit lui Zhang un perete al uterului.

Ruptura uterului nu este neobișnuită atunci când femeile intră în travaliu, mai ales în zona unde a mai avut loc o operație de cezariană, însă este mai puțin probabil să aibă loc înaintea travaliului, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Zhang.

Medicii spun că mama și bebelușul se simt foarte bine acum, în ciuda modului traumatizant în care a fost adusă pe lume fetiţa.

Sursa: IFL Science şi EssentialBaby
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!