Sari la conținut

Pentru proaspetele mămici care nu-și recunosc în oglindă corpul postpartum...

Sarcina este călătoria mamei cu cea mai frumoasă destinație: nașterea puiului ei. Corpul unei femei se schimbă după naștere, este adevărat, dar nu trebuie să privim acest lucru ca fiind unul negativ. În pântecele tău a crescut un pui de om, iar burtica ta i-a fost casă timp de 9 luni.

Ce poți face să îmbrățișezi perioada postpartum și să-ți iubești corpul așa cum e el?

Nașterea este cea mai mare realizare a ta

Într-un studiu recent, oamenii de știință au examinat limitele superioare ale capacităților corpului uman, în ceea ce privește forța și rezistența. Chiar dacă nu avem nevoie de un studiu care să demonstreze că nașterea nu este pentru cei slabi de inimă, este interesant de observat că sarcina și nașterea s-au clasat înaintea ciclismului montan, cât și alergării la maraton. Kinetoterapeutul Bruk Ballenger pune aceste informații în perspectivă, spunând: Nimeni nu-l întreabă pe un alpinist profesionist la două săptămâni după ce a atins cele mai înalte vârfuri din lume când își „recuperează corpul”. Nimeni nu presupune că cei care fac Turului Franței se pot recupera instantaneu. Și pun pariu că au luxul de a dormi toată noaptea!

Așadar, primul pas în adaptarea corpului postpartum este să recunoașterea realizării tale. Tu ai dat viață puiului tău! Ai depășit limitele a ceea ce corpul uman poate îndura. Așadar, sărbătorește asta! Onorează munca grea pe care a făcut-o corpul tău, dându-i timp pentru a se recupera.

► Citește și: Postpartum - Iubește-te așa cum ești! Postarea devenită virală

Fii conștientă de valul de emoții pe care îl simți

Sarcina și nașterea nu presupun doar depășirea limitelor fizice ale unei femei, ci presupun și provocări la nivelul sănătății mentale și emoționale. Hormonii își fac de cap, iar acest lucru determină adesea mamele să simtă o mulțime de gânduri și emoții.

Odată ce devenim conștienți de propriile noastre gânduri negative, primul nostru instinct este să le îndepărtăm și să le respingem. Cel mai bun mod de a gestiona gândurile negative este să le recunoști și să le accepți.

► Citește și: Povestea unei mămici despre corpul ei postpartum a devenit virală

Instructorul de fitness Darain Healy folosește următoarele exemple ca idei despre cum să îți reformulezi gândurile negative, în ceea ce privește perioada postpartum:

Înlocuiește fraza: "Urăsc faptul că burta mea arată de parcă sunt încă însărcinată" cu "Burta mea arată diferit acum decât înainte de a avea un copil".

Înlocuiește fraza: "Vergeturile de pe șolduri și burtă sunt groaznice" cu "Sunt recunoscătoare că trupul meu a putut să se mărească suficient cât să-i dea voie copilului meu să crească și să se dezvolte."

Ascultă-ți corpul

Când apar complexele pentru corpul postpartum, poate fi tentant să-ți restricționezi dieta sau să începi să faci exerciții intense pentru a reveni rapid la forma inițială. Corpul postpartum are nevoie doar de o nutriție adecvată și activitate fizică, dar fără exagerări.

Este important să-ți asculți corpul. El îți va transmite dacă are nevoie de mai multă mișcare sau dacă are nevoie de mai multă odihnă.

► Citește și: După naștere, aș fi avut nevoie de...

Schimbă-ți mentalitatea

Femeia pe care o privești în oglindă nu este aceeași femeie pe care ai văzut-o acum nouă luni, așa este. Da, șoldurile ei pot fi mai late, iar burtica poate fi mai rotundă, dar chiar și cu un număr sau două mai mari, ești tot perfectă! Ai dat viață, iar asta este cea mai mare realizare! Iubește-te așa cum ești și dă-i timp corpului să se vindece.

► Citește și: Îți mulțumesc că îmi iubești corpul mai mult decât îl pot iubi eu acum

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!