Sari la conținut

Poza unei farfurii a devenit virală, pentru că ilustrează de ce concediul de maternitate este atât de important

Deși există o mulțime de motive întemeiate pentru care concediul de maternitate este un lucru indispensabil pentru toate mamele, se pare că o mulțime de angajatori nu cred asta. Ideea inteligentă a unei mame, o farfurie, este cea mai bună modalitate de a lămuri exact de ce concediul de maternitate este atât de important.

Fotografia cu farfuria a fost postată pe pagina de Facebook a Laurei Fry. În postarea ei, ea explică că diametrul farfuriei are aceeași dimensiune cu o placentă medie.

După ce se naște bebelușul, mamelor li se spune să o lase mai moale cu totul cel puțin 4-6 săptămâni, a scris ea. Există motive întemeiate pentru asta.

"Unul dintre aceste motive este că, după nașterea copilului, mamele sunt lăsate cu o rană pe interiorul uterului, unde a fost atașată placenta. Rana respectivă va dura cel puțin 4-6 săptămâni pentru a se vindeca complet. În această perioadă, ele sunt încă susceptibile la infecții și hemoragii."

Ea continuă să scrie: "Chiar dacă unele mame au o naștere vaginală fără complicații și se simt bine, tot vor fi nevoite să aibă grije de ele și să nu exagereze în primele săptămâni postpartum."

► Citește și: Recuperarea postnatală: o reclamă dureros de reală a fost interzisă la Oscaruri

De când a fost postată, fotografia farfuriei a primit 6.000 de like-uri și a fost share-uită de peste 14.000 de persoane. Multe mămici au lăsat comentarii pentru a confirma cât de valoros este timpul pentru recuperare.

"Mi-am luat concediu de maternitate și am rămas cu bebelușii mei, acasă", a scris Laura Kirkland. "Nu voiam să merg nicăieri, doar să stau cu ei. Nu am ieșit din casă decât dacă trebuia neapărat."

► Citește și: Scrisoarea emoționantă a unei mame, către corpul ei postpartum

"După ce una dintre prietenele mele a născut, am discutat cu ea și cu alte prietene despre recuperarea postpartum", spune ea. "Când am aflat că rana rămasă în interior este un motiv important pentru care ni se spune să ne odihnim câteva săptămâni, am rămas uimită. Nu m-am gândit niciodată la asta înainte, dar are atât de mult sens!"

Laura a descoperit apoi o dimensiune comparabilă cu placenta și și-a trimis mesajul pe internet. Ea a încheiat postarea spunând că "mamele ar trebui să discute cu profesioniștii medicali despre orice problemă cu care se confruntă și să ceară o părere de ce perioadă de odihnă ar putea avea nevoie."

► Citește și: Admiră nou-născutul. Numai nu uita de mamă...

"Nu vreau să spun că femeile pot sta timp de patru săptămâni în pat, fără să se miște deloc. Ascultă-ți corpul și ai grijă de tine! Discută cu medicul dacă ai nelămuriri."

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!