Sari la conținut

Trucuri pentru zugravirea camerei copilului

In asteptarea printului sau printesei, toata lumea intra intr-o agitatie de nedescris: ce hainute sa cumpere, ce carucior, ce biberoane si tetine si cate si mai cate. Dar poate cea mai importanta investitie este cea facuta in decorarea camerei copilului. Vrem ca aceasta camera sa fie PERFECTA! Sa te simti ca si cum ai pluti pe nori si te-ai plimba intr-un taram de basm. 

Totul, dar absolut totul, porneste de la o zugravire reusita a camerei. Daca zugraveala arata ca albastrul de metil cand tu ai vrut sa redai nuanta unui nor de vara, atunci cu siguranta nu va fi camera mult-visata.

Deci, la treaba! Iata 6 trucuri importante in zugravirea camerei copilului

Concentreaza-te pe finisare

Pentru camera copilului vopseaua cea mai potrivita este cea de tip „coaja de ou”. Este vopseaua care are cel mai putin luciu, urmatoarea fiind vopseaua mata. Desi probabil ca iti place foarte mult vopseaua mata, trebuie sa te gandesti ca „accidentele” in camera unui copil sunt dese si cea mai usoara curatare este posibil sa lase urme care se vad.

Ca sa iti faci o idee despre ce sa alegi trebuie sa stii ca, cu cat este mai lucioasa vopseaua, cu atat mai inchisa va arata pe perete, va reflecta mai multa lumina si va rezista mai mult estomparii.

Cauta vopsea „sanatoasa”

Desi este un oximoron, trebuie sa stii ca exista vopseluri mai prietenoase cu sanatatea decat altele. Cauta vopseluri cu continut redus (sau zero) de compusi organici volatili (VOC). Pe scurt, acestia sunt substantele chimic emise de solventii din vopsea care sunt daunatori pentru sanatate.

Este adevarat ca vopselurile fara VOC sunt mai ecologice, insa trebuie sa te astepti la rezultate mai modeste. Dar pana la urma vorbim totusi de sanatatea copilului, nu-i asa? Daca nu esti multumita cum va arata peste unul, doi ani, poti oricand sa adaugi un strat suplimentar.

Spune nu stralucirii

Multe branduri de vopseluri dispun de o valoare reflectiva pentru fiecare produs (LRV). Numarul pe care il vei vedea pe cutie se refera la procentul de lumina care este reflectat de suprafata vs. procentul care este absorbit.  La modul general, cu cat este mai mult alb intr-o culoare, cu atat va fi mai mare acest numar. Este recomandat ca in camera copilului sa zugravesti cu o culoare care are un numar nu mai mare de 60, ca sa eviti stralucirea prea mare.

Alege culoarea

In afara de LRV, culoarea pe care o vei alege pentru camera copilului trebuie sa fie una care iti place, dar mai ales una care sa il bucure pe copil. La inceputul vietii, el nu va distinge culoarea deloc (va vedea numai in alb si negru), apoi va sesiza culorile care contrasteaza puternic si in jur de 6 luni, acuitatea lui vizuala va fi maxima. Dar numai pentru ca nu vad foarte bine, asta nu inseana ca nu percep lucrurile in acelasi fel! Bebelusii prefera de exemplu culorile pastel si culorile stralucitoare intense. Adultii prefera culorile nuantare, tonurile si umbrele. Gandeste-te ca vei picta o camera pentru copil!

Testeaza, testeaza, testeaza

Culoarea este instabila prin natura ei. Cu variatii provenind de la substratul de vopsea, finisaj, iluminare, cantitate, context, plasare nu este de mirare ca majoritatea oamenilor sunt surprinsi de culoare cand o vad in camera pentru prima data. Foloseste paletarele din magazine sa iti alegi o lista de culori si incearca sa cumperi cate o cantitate mica din fiecare. Vopseste cate o bucata de perete si vezi cum arata. Uita-te la culori in lumini diferite – naturale, artificiale sau o combinatie a amandurora.

Citeste si despre 6 lucruri de care trebuie sa tii seama in amenajarea camerei copilului. 

Gandeste-te la intretinere

Camera va fi a unui copil, deci este mai mult decat probabil ca pe perete vor ajunge urme de suc, fructe, creion, lapte sau grasime. Incearca sa testezi vopseaua si din acest punct de vedere sau, daca nu poti, cumpara o vopsea cu putin luciu, deoarece este mai putin probabil sa se vada murdaria pe ea.  Cauta o vopsea mai rezistenta, chiar daca nu este exact nuanta pe care o doreai.

Si inca ceva. Cumpara cel putin o galeata de vopsea in plus. Iti vei multumi singura peste un timp…

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Geanina

    Mie mi-a recomandat o colega Aeria Gold all-inclusive pe care am folosit-o in camera lui bebe. Mi-a placut in primul rand pentru ca dupa aplicare nu lasa acel miros specific vopselelor. Are in compozitie ingrediente prietenoase cu mediul si are si proprietati antibacteriene.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!