Sari la conținut

10 obiceiuri care încep în copilărie şi ţin toată viaţa

Dacă ai obiceiuri sănătoase viaţa ta devine mult mai simplă. Şi asta pentru că faci mereu, fără să te gândeşti şi fără efort, exact ceea ce trebuie ca să îţi fie bine. Iar obiceiurile se formează mai ales în copilărie. Haideţi să aflăm 10 obiceiuri pe care am vrea ca copiii noştri să le deprindă.

Să mănânce dimineaţa

Atunci când mănânci dimineaţa ai energie pentru întreaga zi. Aşa că nu ar trebui să spunem niciodată că nu avem timp şi să sărim peste masă de dimineaţă. Ce să le dăm copiilor? Lapte, întrucât are calciu şi este foarte bun pentru ei. Cu cereale integrale sau fulgi de ovăz.

Să consume alimente sănătoase

Fără prea multe dulciuri, fără prea multe grăsimi, fără alimente preprocesate. Adică să mănânce multe fructe şi legume. Cu cât mai proaspete şi neprocesate, cu atât mai bine.

Să mănânce exact cât au nevoie

Singurul lucru de care trebuie să asculţi atunci când mănânci este stomacul tău. Începi să mănânci când îţi este foame şi te opreşti atunci când nu îţi mai este. Simplu, şi de bun simţ. Copiii ştiu să facă asta, natural, ar trebui să nu mai intervenim şi să-i disturbăm.

Să se spele pe dinţi

Dacă nu te speli des pe dinţi sunt şanse mari ca aceştia să se îmbolnăvească. Copilul trebuie spălat pe dinţi încă de la 1 an de zile, cu pastă fără fluor, de două ori pe zi. Şi apoi ajutat până împlineşte 8 ani. Apoi va continua să se spele singur pe dinţi, toată viaţa.

Să meargă la doctor când nu sunt bolnavi

Este mult mai bine să previi decât să tratezi, aşa că toţi copiii ar trebui să facă controale anuale de verificare. Şi pentru a vedea dacă este ceva ce pot face în plus pentru sănătatea lor.

Să nu stea mult la televizor / pe tabletă

Copiii pot acum să se uite la televizor sau să stea pe tableta 24 de ore din 24. Dar ei trebuie învăţaţi de mici să nu se lase furaţi de asta şi să îi acorde un timp limitat. Mai puţin de 2 ore pe zi este perioada pe care o recomanda medicii.

Să fie activi

Orice jucărie, oricât de inteligenta ar fi ea, nu poate să aducă beneficiile pe care le aduce timpul petrecut în aer liber, făcând sport. Încearcă să structurezi programul copilului astfel încât să petreacă cât mai mult timp astfel.

În natură

Nu ar trebui să treacă o zi în care copiii să nu stea în natură, chiar şi dacă este vorba numai de o plimbare în parc sau de petrecut timp în curte.

Mult somn

Totul este mai uşor şi îţi iese mai bine dacă dormi suficient. Copiii de şcoală ar trebui să doarmă 10 ore pe zi. Iar adolescenţii - 8 ore și jumătate. Dacă se învaţă de mici să doarmă atât cât este recomandat, atunci o vor face şi când vor fi mai mari.

Mai multă fericire

Este foarte important să ai o stare bună de spirit ca să poţi face lucruri astfel încât să îţi fie şi mai bine. Altfel poţi cădea într-un cerc vicios în care îţi este rău şi nu faci ceea ce trebuie şi atunci îţi este şi mai rău. Părinţii trebuie să fie foarte atenţi la starea de spirit a copiilor lor. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!