Sari la conținut

10 trucuri pe care ni le recomandă consultanții organizatori, pentru a menține casa curată cu puțin efort

Organizarea casei necesită timp și efort, dar acest lucru nu trebuie să devină descurajant pentru tine. Într-o casă unde dezordinea tinde să acapareze întreg spațiul, lucrurile mici fac diferența.

„Sarcinile mici care implică ordinea în casă sunt o modalitate ușoară pentru oamenii ocupați de a-și menține casa îngrijită și organizată, fără a pierde prea mult timp”, a declarat pentru HuffPost Sarah Giller Nelson, fondatorul Less Is More Organizing.

A face ordine în fiecare zi ne ajută să ne menținem casa curată și îngrijită. Iată ce trebuie să incluzi în rutina ta, pentru a-ți menține casa ordonată și bine organizată:

Fă patul

În fiecare dimineață, după ce te trezești, aranjează-ți patul. Durează doar 30 de secunde, iar întreaga cameră va părea mult mai ordonată. Învață-ți copilul să facă același lucru.

Organizează alimentele

Aruncă alimentele și produsele care s-au stricat sau pe care nu le mai folosești. Această mică sarcină pe care ar trebui să o faci constant, te va ajuta să-ți păstrezi frigiderul organizat și curat.

Păstrează curățenia în baie

După duș, amintește-ți mereu să cureți baia. Aranjează prosoape, șterge chiuveta, oglinda și alte suprafețe din baie.

Șterge dușul după folosire

Sterge dușul după ce îl folosești, pentru a preveni mucegaiul și decolorarea chitului de pe faianță și gresie.

Organizează jucăriile copiilor

Seara, înainte de culcare, rupe-ți din timpul tău și strânge jucăriile copilului. A doua zi când te vei trezi, totul va fi organizat. Asta până ce micuțul tău va începe iarăși să se joace și să arunce jucăriile prin toată casa…

Curăță suprafețele

Mobila, blatul de la bucătărie și masa se murdăresc imediat. Asigură-te că le cureți constant, chiar dacă sunt doar puțin prăfuite.

Spală vasele și așează-le la locul lor

După ce speli vasele, așează-le la locul lor. În felul acesta, când te trezești dimineața pentru a-ți savura cafeaua, vei fi întâmpinată de un spațiu curat și ordonat.

Nu lăsa lucruri pe podea

Podeaua nu este un spațiu de depozitare. Înainte de culcare, fă o plimbare prin casă și așează la locul lor obiectele lăsate pe podea.

Organizează-ți biroul sau spațiul de lucru

Când stăm la birou, tindem să devenim dezordonați. După ce îți închei activitatea, pune pixurile și creioanele la locul lor. Un birou ordonat și curat te ajută să te concentrezi mai bine.

Pregătește-te pentru ziua următoare

Planifică-ți de seara ce haine vei purta a doua zi. Înainte de somn, asigură-te că ai pregătit tot ce ai nevoie pentru ziua care urmează
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!