Sari la conținut

5 întrebări pe care le au copiii despre sexualitate. Cum le răspundem?

Dacă ești mămică, ar trebui să fii pregătită oricând să primești întrebări despre sexualitate din partea copilului tău. Este important ca subiectul să nu te ia prin surprindere și să ai la îndemână răspunsul potrivit pentru fiecare întrebare.

Ce întrebări au copiii despre sexualitate?

Întrebările despre sexualitate, din partea copilului, pot apărea în orice moment și în orice loc. Acasă, la supermarket, în parc sau la o petrecere aniversară. De aceea, cea mai bună strategie pentru a-i răspunde la întrebări este să îți asculți cu atenție micuțul. În acest fel, poți afla cât de multe știe el despre subiect. Apoi, fără a ține discursuri, ar trebui să îi răspunzi în cel mai natural mod posibil.

Iată 5 întrebări pe care le au copiii despre sexualitate

Cum intră bebelușul în burtica mamei?

Vârsta copilului este un factor determinant atunci când vine vorba de elaborarea unui răspuns satisfăcător și suficient de clar.

Dacă micuțul tău are 2 sau 3 ani, îi poți explica că mama are un ou în pântece și că tata are celule speciale numite spermatozoizi. Atunci când ambele se unesc, se creează o viață nouă.

► Citește și: Copilul își atinge constant zonele intime. Este normal acest lucru?

Cum ies bebelușii din burtica mamei?

Dacă prichindelul tău are între 2-3 ani, vorbește-i despre nașterea vaginală și operația de cezariană, fără prea multe detalii.

De ce fetele nu au penis?

Trebuie să numești părțile corpului folosind cuvintele corecte. Nu este o idee bună să inventezi porecle pentru vagin sau penis, doar pentru că este incomod pentru tine.

► Citește și: Cocoșelul nu e penis până când mami nu scapă de prostie

Când copilul pune această întrebare, îi poți explica diferențele dintre sexe și de ce această diferență este esențială pentru reproducere.

Când poate o fată să devină mamă?

O fată va deveni mamă când va crește și va fi suficient de puternică pentru a-și crește și a-și hrăni copilul. Ea va avea un partener, care va fi tatăl copilului. Doar femeia poate da naștere unui bebeluș. Ea are un loc special în corpul ei, numit uter, unde crește copilul, iar tații ajută la conceperea bebelușului.

► Citește și: Legea educației sexuale în școli, votată cu scandal: “Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”

Ce este sexul?

Este important să știi cât de departe se extind cunoștințele actuale ale copilului tău, în ceea ce privește actul sexual. Odată ce i-ai detectat nivelul de înțelegere, explică-i că acesta este un act intim între adulți. Dacă micuțul tău are peste 7 ani, poți vorbi despre actul sexual, intimitate și importanța consimțământului reciproc în relațiile sexuale.

► Citește și: „Pe unde iese bebelușul, mami?” Cum îi explicăm copilului acest lucru, în funcție de vârsta lui

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!