Sari la conținut

5 semne că ești un părinte epuizat psihic

A fi mamă înseamnă să ai un loc de muncă cu normă întreagă. Trebuie să-ți hrănești și să îți îngrijești copiii, să-i duci și să-i aduci de la școală, să-i ajuți la teme și să petreci timp de calitate cu ei. Dar, de asemenea, ai o casă de îngrijit și o slujbă de îndeplinit. Așadar, tot mai multe mămici devin epuizate psihic.

S-a constatat că aproximativ 11,6% dintre bărbați și 12,9% dintre femeile cu copii suferă de epuizare psihică.

Iată 5 semne că ești un părinte epuizat psihic:

Tulburări de somn

S-ar putea să te simți epuizată și obosită pe tot parcursul zilei și să vrei să te întinzi pe canapea. Cu toate acestea, nu te bucuri de o odihnă de calitate, deoarece somnul este fragmentat și agitat.

► Citește și: Dragă mamă epuizată

Foame excesivă

Lipsa somnului, stresul și anxietatea pot duce la supraalimentare. În special, este adesea nevoie de a consuma alimente nesănătoase, care sunt bogate în grăsimi și zahăr.

Probleme de concentrare

Activitățile simple precum cititul pot părea imposibile atunci când suferi de epuizare psihică extremă. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că funcțiile tale cognitive sunt afectate și cortexul tău prefrontal nu funcționează corect. Prin urmare, s-ar putea să îți fie dificil să urmărești o conversație sau să participi la o conversație, dacă ești epuizată psihic.

► Citește și: Va veni ziua în care te vei relaxa. Îți promit

Probleme de memorie

Uiți unde ai lăsat cheile, la ce oră a fost întâlnirea cu profesorul copilului tău sau ce trebuia să cumperi din supermarket. Aceste probleme de memorie sunt frecvente atunci când te confrunți cu epuizare psihică.

► Citește și: Mamă, dă-ți voie să plângi! Nu înseamnă că îți iubești copilul mai puțin

Iritabilitate

Dacă în ultima vreme țipi la copiii tăi mai mult decât ți-ai fi dorit, te enervezi din orice, iar certurile cu partenerul tău sunt din ce în ce mai dese, s-ar putea să fii epuizată psihic.

► Citește și: De ce nu vor mamele să se culce devreme, deși sunt epuizate

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!