Sari la conținut

De ce nu vor mamele să se culce devreme, deși sunt epuizate

Mamele trebuie să se ocupe de multe lucruri în același timp. Dimineața copiii încep să plângă și să ceară mic dejunul, partenerul ar putea întreba unde este un anume tricou, ba chiar și câinele ar putea cere puțină dragoste și atenție. Toate aceste lucruri par a fi copleșitoare, dar mamele reușesc să se trezească primele și să fie ultimele care se duc la culcare.

Mamele știu că puii lor nu vor adormi imediat

Imaginează-ți o seară perfectă de familie. Totul este foarte liniștit. Copilul s-a spălat pe dinți, s-a schimbat în pijamale și acum se pregătește de somn. Îl pupi de noapte bună și te duci la tine în cameră ca să ai, în sfârșit, timp și pentru tine. După 10 minute prichindelul vine și-ți cere apă. Și apoi un basm. Și poate să aprinzi luminile.
Așa că... ce rost are să te culci devreme dacă oricum vei fi deranjată?

► Citește și: Ia-ți 2 ore, mamă. 2 ore. din când în când…

Mamele trebuie să-și îndeplinească sarcinile în casă

În timp ce partenerii sunt perfect capabili să gestioneze multe dintre treburile casei, îngrijirea casei s-ar putea totuși să nu fie o sarcină ușoară, chiar și pentru 2 adulți. Așa că mamele sacrifică ore prețioase de somn pentru a face ordine în casă și pentru a se asigura că fiecare membru al familiei este pregătit pentru ziua următoare.

Efectuarea listelor de cumpărături, programările la doctor și planificarea vacanțelor s-ar putea să nu pară mare lucru, dar necesită multă atenție și timp pentru a finaliza aceste detalii. Și este mult mai ușor să faci acest lucru fară ca cineva să te întrerupă.

► Citește și: Dragă mamă care stai acasă și îți crești copilul...

Mamele au nevoie disperată de timp pentru ele

Treburile unei mame nu se termină niciodată. Unele mame chiar glumesc că a face un simplu duș s-a transformat într-o misiune imposibilă după ce apar copiii. Așa că trebuie să își dedice ceva timp doar pentru ele. Nu contează dacă înseamnă o baie lungă și un pahar de rose, uitatul la seriale sau câteva exerciții.

În ciuda legăturii puternice cu copii lor, mamele sunt ființe umane separate care trebuie să aibă propriile interese îndeplinite și satisfăcute.

Mamele vor să-și refacă limitele personale

După o zi petrecută cu copiii, tot ce-și dorește o mamă este să petreacă ceva timp singură, în liniște. În timp ce a avea copii și pe cei dragi în jur este o binecuvântare, multe mame se simt copleșite din cauza comunicării constante.

Copiii necesită multă atenție și doresc să fie în preajma mamei tot timpul, așa că pot interfera cu granițele personale ale mamei și pot provoca disconfort psihologic.

► Citește și: Mamele se demachiază stând pe wc

Mamele vor să dedice timp și altor oameni din viața lor

În timp ce partea majoră a vieții oricărei mame se învârte în jurul copiilor, ea mai are și alți oameni importanți cu care ar vrea să petreacă timp. O cină romantică cu partenerul sau o conversație de o oră cu cea mai bună prietenă se întâmplă foarte rar atunci când apar copiii.

A avea conexiuni sociale și a construi relații cu oamenii este important pentru bunăstarea mentală a unei mame și, uneori, noaptea este singurul moment în care are ocazia să facă asta.

► Citește și: Viaţa de mamă, în 15 ilustraţii amuzante şi… realiste

Mamele vor să se concentreze asupra intereselor lor

Multe mame mai au o carieră de urmat. În timp ce unii reușesc să jongleze munca de birou și viața de acasă, alții aleg să lucreze ca freelanceri. Finalizarea proiectelor de lucru, susținerea cursurilor educaționale și finalizarea sarcinilor de acasă necesită multă concentrare și timp. Așadar, pentru multe mame, orele târzii ar putea fi singurul moment pe care trebuie să-l dedice carierei și dezvoltării de sine.

► Citește și: 6 cele mai mari minciuni pe care le-am crezut înainte să am copii

Mamele își urmează ritmul biologic

Unii oameni chiar nu pot merge la somn la ora 10 seara și chiar dacă au copii, nu schimbă cu nimic asta. S-ar putea simți devastate dimineața, dar noaptea este un moment pentru ele să strălucească. Corpurile lor nu se pot obișnui cu programul copiilor lor, deoarece se opune bioritmul lor natural. Așadar, în ciuda oboselii, mamele rămân treze toată noaptea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!