Sari la conținut

A fost declarată epidemie de gripă în România

Este epidemie de gripă în România, fiind raportate în toată țara peste 7.000 de cazuri de gripă clinică. În ultimele zile un copil de 1 an și 6 luni din Neamț și o femeie de 49 de ani din Mureș au murit. De la începutul sezonului sunt 18 decese confirmate cu virus gripal, potrivit Mediafax.

„Ce facem? În primul rând, nu ne isterizăm. Haosul în sănătate nu poate duce la ceva bun. Așteptăm măsurile oficiale, care pot include închiderea școlilor, declararea carantinei în spitale, concentrarea resurselor în zonele afectate, alte acțiuni luate de profesioniști”, scrie Dr. Vasi Rădulescu pe una dintre rețelele de socializare.

În cazul epidemiei de gripă trebuie să ne protejăm spălându-ne cât mai des pe mâini. Purtăm mască pe nas și gură și evităm spațiile aglomerate.

Cei mai expuși gripei sunt copiii și vârstnicii. Deși febra nu este un indiciu al apariției gripei, aceasta din urmă se poate instala și fără creșterea temperaturii corpului. Simptomele comune ale gripei la copii sunt curgerea nasului și a ochilor și strănutul.

“În săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie s-a înregistrat o creștere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare”, conform Mediafax.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!