Sari la conținut

Black Friday 2016. Ghid de bună purtare pentru mămici

Gata! A început nebunia... În România, Vinerea Neagră se instalează mai devreme decât peste Ocean, iar mămicile pot profita din plin de ofertele pe care online-ul le-a pregătit în acest weekend. Cărucioare, accesorii, hăinuțe, jucării, cărți, scutece, lapte praf... oferte sunt din plin, pentru toate buzunarele. Acum este momentul să vezi dacă poți achiziționa acel produs pe care ai pus ochii de ceva vreme. Grijă mare însă la prețuri! Și nu cumpăra tot ce nu-ți este necesar doar pentru că are un preț căruia nu-i poți rezista. Uite câteva recomandări care te pot ajuta...

Black Friday (Vinerea Neagră) îşi are originile în SUA şi se referă la ziua de după Ziua Recunoştinţei, când reduceri uriaşe sunt aplicate de comercianţi diferitelor produse, marcând începutul cumpărăturilor din preajma Crăciunului. Termenul de Black Friday a fost folosit pentru prima oară în anul 1961, în Philadelphia, când o publicaţie a descris vinerea de după Ziua Recunoştinţei ca fiind „neagră” din cauza aglomeraţiei din tot oraşul.

Începând cu anul 2005, Black Friday a fost declarată cea mai aglomerată zi de cumpărături din SUA. Multe magazine îşi începeau programul mult mai devreme, chiar la ora 4 dimineaţă, ca să câştige cât mai mulţi clienţi.

În România, conceptul de Black Friday a intrat abia în 2011, şi a luat amploare de la an la an. Anul acesta, Black Friday are loc în SUA pe 25 noiembrie, iar la noi în țară, startul reducerilor se dă pe 18 noiembrie. Mai devreme. Așa suntem noi, românii, încercăm să fentăm cât mai multe lucruri… chiar și prețurile, căci este cunoscută practica multor retailerii de a umfla costurile înainte de Ziua Reducerilor, ca să aibă de unde reduce. Și, uite așa, reducerile de până la 70-80% sunt de fapt o revenire la normal.

►Citește și Cum să cumperi haine pentru nou-născut

Prin urmare, să-nceapă Balck Friday, ediția 2016! Ți-am pregătit 10 recomandări care te pot ajuta să nu te lași sedusă iremediabil de... reducerile online:

1. Ar fi bine să cumperi doar ce ai nevoie şi numai dacă ai urmărit în timp evoluţia preţului produsului vizat. Altfel rişti să cazi în capcană falselor reduceri.

2. Dacă vrei un cărucior mai bun pentru prichindelul tău ori un sterilizator mai performant, compară prețurile, mai ales când este vorba despre achiziționarea on-line.

3. Și dacă tot am vorbit despre comenzi online, pune într-un fişier text toate datele necesare completării comenzii: nume şi prenume, adresa şi datele de pe card, dacă plătești direct și nu ramburs. De asemenea, dacă ai cont pe site-ul de pe care ai de gând să cumperi, ar fi bine să îl revizuieşti din timp.

4. Nu te grăbi atunci când citești descrierea produsului. Parcurge toate specificațiile, altfel riști să comanzi vreun pătuț fără saltea ori vreun scaun auto fără husă de vară.

5. De mare ajutor îți pot fi și bookmarks-urile pentru produsele pe care deja le-ai ochit, ca să nu te oboseşti să le cauţi în timp ce prichindelul plânge pentru că are nevoie să fie schimbat de scutece ori îi este foame.

6. Cel mai bine este să consulți 3-4 site-uri de pe care ai mai comandat și nu pierde timpul căutând pe Google termeni de genul „cea mai mare reducere la …” ori “cel mai ieftin ponei cu telecomandă”. Până reușești să găsești ceea ce îți dorești... stocul se epuizează!

7. Atenție mare la prețuri! De Black Friday se fac cele mai mari vânzări dar se petrec şi cele mai mari înşelătorii, nu cumpăra de pe site-uri obscure.

►Citește și Garderoba de sarcină: Ieftin versus scump

8. Uită-te cu atenţie la timpul de livrare. Dacă găsești o super ofertă la lapte praf, de exemplu, iar rezerva ta e deja pe terminate, s-ar putea să dureze și vreo 2-3 săptămâni până vei primi comandă. Ce faci până atunci? Ve fi nevoită să cumperi formula la prețul întreg.

9. În cazul în care, reducerea e prea mare (80%, 90%) studiază cu atenţie oferta. Dacă e stoc mare, atunci ceva nu e în regulă. Dacă stocul e mic, e posibil că produsul să fie „locomotiva” campaniei magazinului respectiv.

10. Și, nu în ultimul rând, s-ar putea ca cele mai bune oferte să le prinzi după ce se termină Black Friday când apar în oferte... „resigilatele”.

Spor la cumpărături!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!