Sari la conținut

Ce să pui în bagaj pentru un concediu la munte?

Este aproape imposibil să nu fi uitat măcar o dată un obiect, mai mult sau mai puțin important, la un moment dat când ți-ai făcut bagajul pentru vacanța mult așteptată. Ei bine, în cele ce urmează vei regăsi cele mai importante obiecte care nu trebuie să-ți lipsească din geanta de voiaj.

Iată ce să cuprindă bagajul pentru munte în anotimpul rece!

Îmbrăcăminte adecvată

Unul dintre criteriile după care te vei ghida în alegerea outfiturilor pentru concediu se rezumă la activitățile pe care urmează să le desfășori. În cazul în care tot ce vrei să faci în această vacanță binemeritată este să te odihnești, implicit să stai la cazare fără nicio grijă, nu te strofoca prea tare cu ținutele, optând pentru haine cât mai confortabile. În schimb, dacă ți-ai planuit să-ți petreci timpul oriunde în afara cazării, ține cont de temperaturile scăzute din această perioadă și totodată informează-te cu privire la condițiile meteo pentru a-ți asigura cele necesare. În principiu, va trebui să-ți asiguri minim o ținută în fiecare zi și, de preferat una în plus pentru situațiile neprevăzute. Cel mai ușor mod în care te poți organiza este să asociezi viitoarele ținute, pe zile, cu activitățile pe care urmează să le desfășori. Astfel, vei pune în bagaj doar piesele vestimentare necesare, fără să încarci bagajul cu haine inutile. Pe lângă toate acestea, activitățile în sine cer un anumit tip de vestimentație, iar cel mai relevant exemplu în acest sens îl reprezintă schiatul. Dacă ai această activitate pe listă, trebuie să-ți asiguri echipamentul necesar. Deși nu este tocmai specific anotimpului, poate cazarea dispune și de o piscină fie ea interioară sau exterioară, motiv pentru care nu trebuie să-ți lipsească costumul de baie. Întrucât orice vacanță nu este completă fără o sesiune foto, plănuiește-ți inteligent ținutele. Pe lângă funcționalitatea pieselor în sine, focuseaza-te asupra cromaticii, întrucât acest aspect face diferența. În funcție de tipul fotografiei pe care vrei s-o obții, poți opta pentru ținute construite în baza unor piese colorate care să te facă să ieși în evidență sau piese vestimentare albe sau în culori neutre care să te ajute sa te pierzi ușor în peisaj.

Încălțăminte corespunzătoare

În bagajul pentru munte nu trebuie să-ți lipsească o pereche de ghete de damă îmblănite, precum cele de pe Modlet.ro. Extremitățile sunt mult mai predispuse la degerături, motiv pentru care trebuie să ai cu tine niște încălțări atât călduroase, cât și comode. Izolează temperatura corporală ajutându-te de o pereche de șosete groase, iar dacă simți nevoia nu ezita să adaugi și un dres. După cum este menționat mai sus, pentru schi vei avea neapărat nevoie de echipament, ceea ce înseamnă că în bagaj trebuie să ai și o pereche de cizme de zăpadă.

Utilități

Alături de toate obiectele vestimentare, în bagaj trebuie să introduci atât produse de igienă, cât și cele de îngrijire personală. Având în vedere că vei petrece o perioadă în afara locuinței, îți sunt necesare următoarele: periuță și pasta de dinți, gelul de duș, șamponul și nu în ultimul rând produsele de îngrijire pentru ten. Printre cele menționate, fără îndoială veți avea nevoie și de încărcătorul mobilului, așadar strecoară-l și pe acesta în bagaj.

De îndată ce bagajul este complet, tot ce mai ai de făcut este să pornești la drum, întrucât singura grijă pe care o vei mai avea este să faci din acel concediu o vacanță memorabilă.

Sursă foto - unsplash.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!