Sari la conținut

Conform studiilor, bunicii care își cresc nepoții trăiesc mai mult

Cei mai mulți dintre noi au amintiri frumoase în ceea ce privește timpul petrecut în copilărie cu bunicii. Ei au fost persoanele care ne-au fost alături mereu, gata să ne împărtășească înțelepciunea lor și să ne ofere îmbrățișări calde și mulți pupici. Bunicii au avut dintotdeauna o mulțime de povești și întâmplări minunate despre viață. Este bine atât pentru noi, părinții, cât și pentru copiii noștri, să știm că bunicii lor își pot lăsa amprenta în ceea ce privește educația micuților.


Cât de des te întreabă părinții dacă vor avea vreodată nepoți? Dacă răspunsul tău este „niciodată”, atunci este timpul să mai faci totuși niște cercetări.

Citește și: E vreodată prea târziu să ai copii?

În timpul unui studiu efectuat de către BrightSide, cercetătorii au urmărit rezultatele de sănătate de la peste 500 de persoane în vârstă de 70 de ani care au luat parte la Studiul de Îmbătrânire de la Berlin. Participanții au fost intervievați și testați la fiecare 2 ani în perioada 1990 – 2009. Rezultatele au arătat că aproximativ 50% dintre bunicii care și-au crescut nepoții au rămas în viață după 10 ani de la primele interviuri și teste. În schimb, 50% dintre cei care nu au petrecut timp cu nepoții lor, au murit în termen de 5 ani de la întâlnirea inițială.

“Această cercetare arată legătura benefică dintre îngrijirea nepoților și o durată mai lungă de viață a persoanelor vârstnice, însă putem specula doar de ce există această legătură” spune Dr. David Coall, unul dintre oamenii de știință. Motivul ar putea fi profund înrădăcinat în trecutul nostru deoarece atunci „ajutorul creșterii copiilor era crucial pentru supraviețuirea speciei umane”.

De fapt, nepoții beneficiază și de timpul petrecut cu bunicii lor. Cercetarea făcută de Universitatea din Oxford arată că bunicii au un rol important în bunăstarea copiilor. În plus, prichindeii cu un nivel ridicat de implicarea din partea bunicilor au avut mai puține probleme de ordin emoțional și comportamental.

Se pare că timpul petrecut împreună este benefic atât pentru bunici, cât și pentru copii, dar este important de menționat că și bunicii ar trebui să-și dorească să se implice.

În cele din urmă, orice bunic sau bunică își iubește nepoțeii mai mult ca orice pe lumea asta și sunt gata să le ofere cele mai bune amintiri de care să-și aducă aminte pentru tot restul vieții.

Citește și: Nepoții sunt pentru bunici o a doua șansă pe care le-o dă viața
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!