Sari la conținut

Cum să elimini petele de pe hainele copilului – cele mai eficiente remedii naturale

Oricât de curate încerci să păstrezi hainele copilului, murdăria și petele fac parte din copilărie. De fapt, ele sunt semnele că puiul tău explorează lumea din jurul lui.

Fie că petele sunt vechi sau proaspete, există remedii casnice care sigur funcționează.

Totuși, cum elimini petele de pe hainele copilului?

Pudra de talc

Pudra de talc absoarbe petele de sos sau de ulei. Tot ce trebuie să faci este să aplici pudră de talc peste pata proaspătă și să aștepți ca aceasta să absoarbă grăsimea. Odată ce talcul și-a făcut bine treaba, baga hainele la spălat.

Suc de lămâie

Substanțele prezente în sucul de lămâie sunt o modalitate ideală de a îndepărta petele de pe hainele copilului. Dacă puiul tău și-a murdărit cămașa de noroi, aplică suc de la o portocală stoarsă direct pe pată. Lasă cămasă să se usuce, apoi spal-o normal.

► Citește și: 9 utilizări neobișnuite ale untului de arahide

Oțet alb

Pentru a reîmprospăta culorile sau îmbrăcămintea albă, adaugă puțin oțet peste haine. De asemenea, poți lăsa rufele la înmuiat, în oțet. Cu siguranță oțetul va elimina cu ușurință petele cauzate de alimente sau deodorant.

Apă oxigenată

Funcționează chiar și pentru cele mai dificile pete. Se amestecă apa oxigenată cu puțină pastă de dinți (nu de tip gel). Amestecă bine și aplică direct pe pată. Lasă-l la înmuiat timp de 30 de minute, înainte de clătire.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru curățarea pereților, podelelor, căzilor și scoate petele de pe hainele copilului. Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă și se freacă ușor pe pată.

► Citește și: 10 utilizări neobișnuite ale sucului Cola

Pastă de dinţi

Un alt truc pentru a îndepărta petele de pe hainele copiilor este utilizarea pastei de dinți. Adaugă pastă de dinți pe pată și freac-o cu o periuță de dinți curată. Lăsă pasta de dinți să acționeze câteva minute și apoi spală normal haina.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!