Sari la conținut

Cum să facem economie de calorii în timpul unei zile

Nimănui nu-i place să îi vorbești despre calorii. Doar ca despre acele scârbe mici care intră în dulapul oamenilor și le micșorează hainele. Cu toate acestea, fără mari eforturi putem face economie de calorii destul de ușor, ceea ce în ceva timp poate duce la scăderea în greutate. Pentru că pe parcursul unei zile râvnim la tot felul de produse pe care le consumăm fără să gândim că, de fapt, conținutul lor ne poate sabota menținerea greutății optime sau chiar planurile pentru scădere în greutate, dacă nu o facem sub supravegherea unui specialist.

Așadar, nu vorbim de mari renunțări în farfurie, ci suntem doar atenți să înlocuim niște ingrediente sau produse cu altele.

► Citește și Aportul de calorii al mamelor care alapteaza

Top alimente la care putem face economie de calorii

    Dacă vă place salata cu maioneză

Fie că e de boeuf, fie că vorbim de orice altă salată, maioneza clasică poate fi înlocuită cu maioneză de avocado – un fruct format într-o proporție foarte mare din grasimi bune și care ajută la protecția sistemului cardiovascular. Economia de calorii e foarte mare, gândiți-vă că o lingură de ulei are cam 100 calorii. Și în niciun caz nu veți mânca doar o lingură de salată, care nu e doar ulei, evident.

    Dacă vă place pâinea

În niciun caz nu trebuie să renunțați la pâine sau dacă faceți acest lucru să fie pe termen foarte scurt. Ea poate fi înlocuită cu lipia din când în când. Dacă 2 felii de pâinie integrală pot avea 140 calorii, o lipie care are diametrul de 14-15 cm are cam 90 calorii. Alegeți variante de lipii graham, de exemplu.

    Dacă vreți să întindeți pe pâine brânză, humus sau diferite alte parte

Uiți repede câte felii ai executat cu astfel de bunătăți pe ele, așa că mai bine lăsați pâinea în acest caz. Înlocuiți-o cu legume! Exemple: brânzică în bărcuțe de ardei, humus înmuiat în bețișoare de legume, salată de vinete în roșii scobite. Scădeți pentru fiecare felie de pâine, în funcție de ingredientele ei, de la 40 la 100 calorii.

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!