Sari la conținut

Da, în casa noastră domnește haosul, dar în inimi împlinirea

Casa mea este o dezordine totală în acest moment și, adevarul este că nu e nimic neobișnuit în asta. Cateodată, stau și mă gândesc că va fi întotdeauna dezordonată. De fapt, cred că așa va fi pentru tot restul vieții mele. Niciun cântec magic de păsărele nu va îndrepta lucrurile. Voi dormi printre grămezi de haine și mă voi relaxa pe canapea.

Nu-mi amintesc să fi avut în viața anterioară o casă ordonată sau foarte curată. O să știu doar noua mea viață cu grămezi de haine și covrigi vechi uitați după canapea, dar apoi ma smulg din nebunia asta a mea și îmi reamintesc că nu va fi așa pentru totdeauna.

Într-o bună zi, mulți ani de acum înainte, casa mea va fi din nou foarte îngrijită. Când bebelușii mei vor crește și va fi timpul să plece la facultate, voi putea sta pe canapea cu un pahar de vin în mână și să admir podeaua perfect curățată și bucătăria fără urme de pete.

Nu vor mai fi pete de la laptele de ciocolată în bucătărie și nici haine minuscule care necesită spălare. Și, într-o zi, te rog să mă crezi, prichindeii mei vor avea apartamente sau case proprii pentru a face mizerie. Apoi, după o mulțime de haine spălate și călcate, soțul meu și cum mine va trebui doar să facem curățenie după noi înșine.
Și vom plânge... pentru că ne va fi dor de picii noștri și de jucăriile lor împrăștiate peste tot.

Citește și: Când n-o să mai calc pe jucării și nimeni n-o să mă mai sâcâie

Presupun că aș putea depune mai mult efort acum pentru a avea o casă ordonată și să nu fie neapărat nevoie să aștept ca cei mici să plece la facultate, dar timpul este atât de scurt și viața mea este ocupată cu creșterea puilor mei.

Aș putea sări peste activitatea de sâmbătă cu familia pentru a pune puțin casa la punct... dar mi s-ar rupe inima. Cum să nu petrec timpul prețios cu familia?

Aș putea să chem pe cineva să facă curățenie, dar asta costă bani. Nu vreau să cheltui bani pe curățenie. Vreau să economisesc pentru cele necesare familiei sau de ce nu, pentru o călătorie distractivă cu ai mei.

Pot să-mi fac timp 20 de minute în fiecare seară pentru a face ordine imediat după ce copiii merg la culcare. O să arate frumos până dimineață, apoi păpușile și restul jucăriilor îmi acaparează iarăși casa.

Aceste 20 de minute satisfac suficient partea îngrozită din mine și mă ajută să realizez că există lucruri mai importante în viață. 20 de minute este cu adevărat tot ce pot oferi în mod constant. Bebelușii mei vor fi mici pentru o perioadă scurtă de timp. Nu vreau să-mi petrec acești ani importanți fiind obsedată de a pune jucăriile exact la locul de unde au fost luate.

Citește și: 13 lucruri care se vor schimba în viața ta după ce vei deveni părinte

Este posibil ca locuința noastră să nu ajungă prea curând în paginile revistei Martha Stewart Living, dar măcar este o casă jucăușă, cu multă dragoste și afecțiune.

Așadar, momentan, mă voi ocupa intens de curățenie doar când urmează să avem musafiri (pentru că acesta este, într-adevăr, singurul moment în care fac curățenie temeinic).

Acesta este locul în care noi învățăm, creștem, ne jucăm și explorăm. Cu toții suntem ocupați și avem lucruri importante de făcut. Obiectele fără pete nu reprezintă una dintre ele. Cel puțin nu acum. Nu atunci când există piese de lego pentru a construi, petreceri cu ceai și picturi pentru a crea.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!