Sari la conținut

Două săptămâni petrecute cu 2 copii: 8 lucruri pe care le-am învățat despre a avea un al doilea copil

Două săptămâni. Nu-mi vine să cred că au trecut două săptămâni de când am născut cel de-al doilea copil. Au trecut două săptămâni de când sunt mama unui copil și a unui nou-născut.

Acum sunt responsabilă de îngrijirea a doi pui de oameni.

Îmi trec multe gânduri prin cap și observ cât de mult mi s-a schimbat viața în ultimele 2 săptămâni. Nu este doar lapte și miere, însă lucrurile merg destul de bine. Eu sunt optimistă.

Ce am învățat în această perioadă, de când sunt mamă de doi:

Creșterea unui nou-născut este mai ușoară a doua oară

De un million de ori mai ușor. Știu la ce să mă aștept. Știu elementele de bază ale îngrijirii unui copil. Nu l-am mai sunat pe medical pediatru de 6 ori pe zi, cum obișnuiam să fac la primul copil.

► Citește și: Orice ți s-ar întâmpla ție, trece prin mine

Multitaskingul este atuul meu

Serios. Pot să hrănesc bebelușul, să aranjez pantofii, să-l îmbrac pe cel mic, să împachetez o pungă de scutece și totuși să ajung la întâlnire doar cu 5 minute, după ora stabilită. Bine, încep procesul de pregătire cu 2 ore înainte să fiu sigură că mă încadrez, dar acesta este un detaliu minor. Și mă pot strecura rapid la baie să fac un la duș, ca să par și eu un om normal.

Prichindelul meu are nevoie de timp pentru a se adapta cu bebelușul

Știam că acest lucru va fi destul de dificil și am încercat să-l pregătim pe cel mic, dar un copil de 3 ani nu prea înțelege situația. El spune că nu-și trezește fratele mai mic, dar l-am văzut strecurându-se în camera să-i dea câțiva pupici, crezând că nu îl putem vedea.

Încercăm să petrecem cât mai mult timp cu el, astfel încât să știe că nu a fost înlocuit, dar că acum mai avem un nou copil în familie.

Epuizarea este reală

De ce uităm cele mai grele părți din îngrijirea unui nou-născut? Copilul mănâncă la fiecare trei ore. Eu și soțul meu împărțim turele de hrănirea  bebelușului, dar amândoi simțim efectele oboselii. Supraviețuiesc cu cofeină, seriale și sper că acest pui de om va dormi toată noaptea, înainte ca eu să mă întorc la jobul meu cu normă întreagă.

► Citește și: Mamele sunt mereu frumoase în ochii copiilor

Filmele cu Minioni mi-au salvat viața

Băiețelul meu de 3 ani a urmărit de fiecare data filmele cu Minioni. Poate că nu am procedat corect, dar toate mamele au nevoie de câte o pauză din când în când.

Operațiile de cezarină sunt dureroase

A trebuit să mă întorc în sala de operație, pe lângă mesele pline de instrumente medicale. Îmi aduc aminte că, la un moment dat, au scos copilul din burtă, mi-au pus organele la loc și m-au cusut. Așa că da, am petrecut ceva timp în durere.

► Citește și: Scrisoare pentru tine, mamă de bebeluș și de prichindel...

Trebuie să-mi las corpul să se vindece

Simt că organelle mele încă mai fac glume, încercând să-și dea seama unde ar trebui să fie. Când mă uit în oglindă, nu mă văd pe mine cu adevărat. Văd o versiune obosită a mea, cu pungi sub ochi și aproximativ 40 de kilograme în plus. Este greu. Cu adevărat greu. Vreau să fiu din nou eu. Versiunea care se simțea bine în corpul ei.

Am atâta dragoste în inima mea

Eram îngrijorată că nu voi putea să iubesc alt copil în afară de piciul meu de 3 ani, dar m-am înșelat. Inima mi-a crescut.

Viața cu un copil și cu un nou-născut nu este ușoară, dar este o nouă provocare. Și îmi place. Este greu, dar mereu îmi închei ziua cu un zâmbet.

► Citește și: Pentru mama care își pregătește inima pentru bebe 2


 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!