Sari la conținut

Pentru mama care își pregătește inima pentru bebe 2

Mă întorceam din oraș cu fiica mea de 2 ani și în timp ce mergeam pe stradă, șiroaie de lacrimi îmi curgeau pe față. Mi-am dat seama că era ultima noastră noapte în această formulă.

Valul de emoție m-a lovit de nicăieri.

M-am simțit vinovată pentru cât de multe urmau să se schimbe pentru fiica mea. Nu am știut cum să raționalizez acestui val brusc de sentimente.

► Citește și: Frații de vârstă apropiată vin cu-o mamă relaxată la pachet

Eram pur și simplu îndrăgostită de fețița din burtică, dar am simțit că am jelit pierderea perioadei mele ca mamă de un copil. Acum urma să am doi. Doi copii pe care îi iubesc mai mult decât pe orice.

Eram atât de îngrijorată de necunoscut și de a-i arăta fiicei mele viața pe care eu și soțul meu am construit-o împreună, dar știam că nu ar trebui să-mi fac griji. Familia noastră este perfectă.

Pentru mama a cărei inimă urmează să-i facă loc și celui de-al doilea copil

Este adevărat că nu trebuie să-ți împarți iubirea între copiii tăi și este adevărat că iubirea ta se va înmulți pe măsură ce o vei cunoaște pe noua ta iubire mică.

Probabil te gândești cum e posibil să iubești intens o altă persoană la fel de mult cum ai iubit-o pe prima? Este frumos și perfect, totul se întâmplă fără efort.

► Citește și: Oprește-te o secundă din a te plânge și uită-te la ei!

Te întrebi și îți faci griji cu privire la modul în care va reacționa copilul mai mare atunci când trebuie să-ți împarți atenția asupra celor 2 copii ai tăi. Vei fi surprinsă de cât de bine se va adapta prichindelul tău mai mare.

Mă uitam la alte mămici care aveau 2 copii sau mai mulți și m-am întrebat atunci dacă aș putea la un moment dat să empatizez cu emoțiile mele cu privirea la adăugarea unui nou membru în familie.

► Citește și: E greu? E greu ACUM, dar NU va fi mereu așa! Avem tot restul vieții pentru noi.

Mi-am răspuns acum, la al doilea copil. Și da, pot să empatizez cu emoțiile. Familia mea este completă acum.

S-ar putea să te simți sufocată la fel ca mine atunci când va fi momentul să-i oferi piciului tău o ultimă îmbrățișare înainte de a-l întâlni pe al doilea, dar amintește-ți că aceasta este doar o parte frumoasă a acestei vieți nebune la care toți visăm.

Inima ta va crește și se va umple de dragoste. Vei avea suficientă dragoste pentru toți copiii tăi.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!