Sari la conținut

Dragă mamă, te rog să nu uiți de tine...

A deveni mamă este una dintre cele mai frumoase experiențe prin care poate trece o femeie. Cu toate acestea, este o decizie importantă, care îți schimbă viața și care este plină de responsabilități. Așadar, dragă mamă, iubește-ți și protejează-ți micuțul, dar nu uita de tine.

Învață să-ți găsești echilibrul, pentru a nu uita de tine

Maternitatea este una dintre cele mai frumoase etape din viața femeilor, dar este și una dintre cele mai solicitante. Deși dorim să le oferim copiilor noștri tot ceea ce au nevoie pentru a crește și a se dezvolta corect, mamele nu trebuie să-și neglijeze propria persoană.

► Citește și: Admiră nou-născutul. Numai nu uita de mamă...

Îngrijirea unui copil este responsabilitatea care aparține ambilor părinți, nu doar a mamei. Cere-i ajutorul partenerului tău în ceea ce privește creșterea copilului, pentru a evita problemele grave precum anxietatea sau depresia.

Iată câteva sfaturi pe care le poți lua în considerare:

Nu căuta perfecțiunea

Nu încerca să fii perfectă! Copilul tău nu are nevoie de o mamă perfectă. El are nevoie de o mamă afectuoasă, care să-i fie alături tot timpul.

► Citește și: Știința ne spune: viața unei femei se schimbă total după ce aceasta devine mamă

Concentrează-te pe lucrurile pozitive

Nu te gândi la lucruri la care este posibil să fi eșuat, în speranța că vei deveni un părinte mai bun. Dimpotrivă, îți vei răni încrederea și stima de sine, lucru pe care copiii tăi îl pot observa și învăța prin exemplul tău.

► Citește și: Mamele cu părul prins nu sunt leneșe, nu sunt nepăsătoare, nu sunt neîngrijite

Împarte responsabilitățile cu partenerul tău

Nu trebui să-ți asumi toate responsabilitățile în ceea ce privește creșterea copilului, doar pentru că ai impresia că ești singura care poate face aceste lucruri. Ai încredere în partenerul tău și încearcă să formați o echipă.

Petrece timp de calitate doar tu cu tine

Multe mămici se simt vinovate atunci când își fac timp pentru a se răsfăța. Trebuie mai întâi să ai grijă de tine, apoi de ceilalți. Ia-ți câteva minute pe zi în care să poți face ceea ce îți dorești. Amintește-ți că, înainte de a fi mama, ești femeie!

► Citește și: Ai nevoie de o pauză, mamă, pentru a nu-ți pune viața pe pauză permanentă

Învață tehnici de gestionare a stresului

Este normal ca mintea să fie dominată de stres atunci când există atât de multe responsabilități zilnice cărora simțim că nu le putem face față. Din acest motiv, este necesar să înveți câteva tehnici de relaxare, cum ar fi meditația, pentru a le pune în practică atunci când consideri că este necesar.

Iubește-ți copilul, dar nu uita să te iubești și pe tine!

► Citește și: De ce mamele devin invizibile după ce nasc?
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!