Sari la conținut

Dragă mastită, trebuie să stăm de vorbă...

Dragă mastită,
Nu știu de ce ți-ai ales ziua de azi să mă vizitezi, zi în care începusem și eu să mă simt din nou om, după ce am născut acum câteva săptămâni. Uite ce e, trebuie să ți-o spun...

Nu ești binevenită!

Am petrecut ultima perioadă temându-mă să merg la baie, m-am străduit să hrănesc un pui de om cu laptele din sânii care mă dor, iar acum trebuie să mă ocup și de tine? Adică, serios, nu te-a invitat nimeni la petrecerea mea de după naștere, așa că nu sunt convinsă de ce ai insistat să vii.

Când ești prin preajmă, pur și simplu nu pot să funcționez. Încerc să uit de tine, dar tu, mastită, mda... ești mai puternică decât mine.

Îți croiești drum în corpul meu slăbit așteptând să-ți eliberezi minionii malefici în sistemul meu imunitar până când mă dor articulațiile și mâinile îmi tremură, iar fiecare parte din mine se simte mult prea epuizată pentru a mă ajuta să mă deplasez.

► Citește și: Dureri de sân în alăptare – Întrebări și răspunsuri

Când simt o ușoară răcoare în corpul meu și mă gândesc la cea mai pufoasă păturică cu care să mă acopăr, dar febra mea tot crește... iar epuizarea.... epuizarea se simte mult mai intens decât oboseală de după naștere și sincer, încep să intru în panică.

Nuuu, n-are cum să fie! Nu poate fi! Sau da? Este mastită?

Și atunci încep frisoanele și durerea la fiecare mișcare pe care o fac.

Oare cum or fi îndraznit sânii să mă trădeze în așa fel? Nu alăptează un copil suficient de bine fără ca acele canale să lucreze împotriva mea? Nu ar fi trebuit să fim un fel de echipă?

Poate că tu nu ți-ai dat seama de asta, mastită, dar viața mea devine de 1 milion de ori mai grea atunci când încerc să îmi hrănesc bebelușul, pentru că, din cauza ta, îmi vine să urlu de durere și să-mi ascund chipul în palme.

► Citește și: Comprese naturale pentru sânii mămicilor care alăptează

Sper că te-ai gândit la asta înainte să apari, nu? Ce ai tu de câștigat din opturarea canalelor mele, hmm?

Pentru că singurul remediu pentru a te alunga este să-mi hrănesc copilul prin durere. Da, acesta este singurul lucru care doare cel mai mult. Dar tu știai asta!

Ai putea crede că suntem prietene, dar lasă-mă să te anunț că răspunsul este nu. Și sigur că nu ești binevenită aici.

► Citește și: Dificultăţi în alăptare – cu ce probleme se poate confrunta o proaspătă mămică

Așadar, când antibioticele îți strică petrecerea, iar această compresă fierbinte începe să-ți distrugă palatul, ei bine, dragă mastită, sper să dispari cât mai curând. Mămica aceasta care îți vorbește te-a avut destul. Acum este timpul să pleci.

Cu sinceritate,
Ultima ta victima.

► Citește și: Dificultăţi în alăptare: Mastita

P.S.: Să nu crezi că te vei mai întoarce vreodată aici! NICIODATĂ!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!