Sari la conținut

Facem și noi niște copii pe bani?

S-a dat legea cu mamele care primesc, indiferent că aleg să stea acasă în concediu creștere copil 1 sau 2 ani, 85% din salariu. Cică să încurajeze creșterea natalității. Pe bune? Crede cineva în teoria asta?

Adică, mamele cu salarii mari, corporatistele de pe poziții înalte, patroanele de firme, doctorițele din cabinete particulare, avocatele, etc – că doar despre ele vorbim, că ele beneficiază în primul rând de acest beneficiu, după ce abia au găsit un moment să facă un copil și să stea acasă 1/ 2 ani, vor fi extrem de încurajate să mai facă încă un copil pentru a primi din nou, aceeași bani – asta dacă nu se schimbă legea între timp, decât să își caute un nou loc de muncă, sau, după caz, să se întoarcă la căutat noi clienți pentru că mă îndoiesc că le mai angajează cineva pe aceeași poziție după atâta timp și să se gândească la viitorul copilului DUPĂ ce acesta împlinește 2 ani, adică, în primul rând, educație și hrană sănătoasă. Căci greul financiar, după 2 ani apare. Și repet, începe cu educația.

Acum, revin: chiar crede cineva în această teorie?
Nu se vede de la o poștă că e din ciclul ”Mai dă-le Nicule, 2 lei”? Sau sunt eu paranoia?

Eu nu fac parte din beneficiari, clar! Și mai CLAR decât atât, nu voi mai face un copil pentru că îmi dă statul 85% din salariu. Dacă e să mai fac, îl voi face pentru că mă simt în stare psihic, emoțional și financiar să îl cresc până la majorat sau până când voi considera că are nevoie. Poate și mai mult decât atât.
Asta cu creșterea natalității e gândire preistorică, să mă scuzați! E de vremea Mamelor-eroine, care de la 3 copii în sus primeau 2 l de benzină în plus și 300 lei ajutor. Datele sunt din creație proprie, aveam 7 ani la căderea comunismului, nu mai îmi amintesc exact, dar ce știu e că mama era încurajată să mai facă unul să primească ajutoare. Iar ea nici nu a vrut, știa ea ceva-ceva.
Nu mai bine cu banii ăștia intram și noi în secolul 21?

Nu era mai bine:

  • să se facă niște locuri de parcare speciale pentru ”mama și copilul” la spitale, clinici, mai ales alea pediatrice (știu, e pleonasm, dar nu sunt, credeți-mă pe cuvânt), mall-uri, magazine
  • să ofere beneficii financiare la intrarea în colectivitate pentru anumite categorii de copii; poate chiar să se facă parteneriate cu grădinițe, școli private unde să se subvenționeze o parte din taxă
  • să ofere cursuri de parenting educatorilor și profesorilor, să nu se repete toate poveștile horror de pe la televizor cu cadre didactice care abuzează copiii
  • să ofere mamelor cursuri de parenting și suport psihologic (și nu, nu doar mamelor asistate social, tuturor mamelor, că, incredibil, toate mamele intră în depresie, indiferent de salariu și adresa din buletin)
  • să creeze un serviciu integrat de bone sau ajutoare pentru mame pe perioada concediului sau chiar și după, când copilul e răcit, etc

Și câte altele nu se mai pot face cu toți acești bani, oferiți anumitor mame într-un scop eronat gândit de minți mediocre.

(…)

Citește mai mult pe mamipetocuri.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Dana

    Buna,
    Nici eu nu voi beneficia de pe urma acesti legi, deci parerea mea nu are legatura cu beneficiile pe care le-as putea avea.
    Consider ca ce ai scris tu este malign. Este nevoie de bani pentru a creste un copil si este normal sa ai un venit mai mare daca ai platit taxe mai mari.
    NU era mai bine sa avem beneficiile enumerate de tine si 1200 milioane pe luna doar pentru ca am ales sa stam acasa doi ani cu copilul.
    Din ce vad tu consideri ca mamele ar trebui sa primesca ajutor pentru a plati bona nu sa fie incurajate sa stea cu copiii atunci cand acestia au cea mai mare nevoie de ele, primii doi ani.
    Din punctul meu de vedere aceste opinii ar mai trebui trecute si prin filtrul ratiunii.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!