Sari la conținut

Franța a adoptat o lege prin care protejează femeile care alăptează în public

Conform studiilor, laptele matern este esențial pentru hrănirea și dezvoltarea bebelușului. Copiii alăptați au un sistem imunitar mai puternic, rate mai scăzute la boli și mai puține spitalizări. Cu toate acestea, alăptarea continuă să fie o problemă controversată. Femeile care alăptează în public sunt judecate și adesea insultate de restul oamenilor.

Cu aceeași problemă se confruntau și proaspetele mămici din România, care își alăptau bebelușii în public, însă lucrurile merg înspre bine și la noi, deoarece Parlamentul a votat un proiect de lege care sancționează interzicerea alăptării unui copil în spațiul public.

Și Franța a adoptat, de curând, o lege prin care protejează femeile care alăptează în public, lege care include următoarele:

Amendarea persoanelor care obstrucționează alăptarea

Până acum, Franța nu avea nicio lege în ceea ce privește alăptarea în locuri publice. Deși nu a existat nicio restricție în mod direct, femeile se confruntau cu negativitatea și respingerea oamenilor, atunci când își alăptau bebelușii în public. Adunarea Națională a Franței a propus recent instituirea unei legi care să-I pedepsească pe cei care obstrucționează alăptarea. Legea va apăra femeile care alăptează în public, iar persoanele care obstrucționează alăptarea vor putea fi amendați cu până la 1780 de euro.

► Citește și: Cristina Șișicanu, criticată pentru că a postat imagini cu ea alăptând

Legea a fost crucială pentru siguranța femeilor care alăptează

Necesitatea stabilirii acestei legi a devenit crucială după ce un alt incident neplăcut în care a fost implicată o mamă care și-a alăptat bebelușul în timp ce aștepta la coadă a avut loc recent. Mămica a fost insultată de o altă femeie care stătea și ea la coadă. Mama care își alăpta copilul, Maÿlis, și-a găsit curajul și puterea de a vorbi despre experiența ei în online. Povestea ei a devenit virală și a făcut guvernul francez să ia măsuri în această privință.

Legea își propune să schimbe modul în care este tratată alăptarea

Legea se străduiește să aducă schimbări pozitive în ceea ce privește modul prin care oamenii văd alăptarea și modul prin care ei tratează mamele care alăptează. Guvernul este pe cale să pregătească oameni care lucrează în locuri publice în conformitate cu această nouă lege. „Creșterea gradului de conștientizare și formarea persoanelor care lucrează în locuri publice este, de asemenea, importantă”, spune unul dintre cei care propun legea.

Legea vrea să arate clar că alăptarea nu este o expunere indecentă.

Cu toate acestea, mulți oameni susțin alăptarea în public

Părerea mea este că nu e nevoie de nicio părere, în ceea ce privește alăptarea. Pe lângă respirație, mâncarea este cea mai comună nevoie pe care o are un om. Nu este șocant să vezi cum mănâncă un bebeluș, la fel cum nu este șocant să vezi un adult care mănâncă un sandviș. Și bebelușii au dreptul să mănânce, sunt oameni și ei. – Craig Good

Nu cred că femeile ar trebui să se acopere, în timp ce alăptează. Cine ar vrea să mănânce cu o pătură în cap? Mai ales vara. Adică, asta nu ar putea deveni un pericol pentru sănătatea bebelușului? – Rachel Powell

Cred că fiecare femeie ar trebui să-și poată alăpta bebelușul, fără a se simți incomod, jenată sau să fie întreruptă. Hrănirea copilului este mult mai importantă decât părerea indivizilor inapți. – Carlos Lopez

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!