Sari la conținut

Mi-e poftă de dulce! Ce desert sănătos pot mânca?

E o întrebare care apare des pe buzele oamenilor cu care lucrez și chiar acasă la mine, că nici noi nu suntem sfinți. Un lucru e cert însă: nu avem zahăr în casă și nu gătim nimic cu zahăr. Nu punem zahăr în cafea sau în ceai și nici în deserturile pe care le facem. Pe scurt, încercăm pe cât putem, conștient, să nu adăugăm zahăr la ceea ce preparăm noi, dintr-un motiv foarte simplu: există zahăr ascuns în toate alimentele pe care le cumpărăm, iar cele 6-9 lingurițe de zahăr despre care vorbește Organizația Mondială a Sănătății ca limite pentru femei și pentru bărbați, pot fi foarte ușor depășite. Cu toate acestea, copiii vor desert după niște sărbători cu dulciuri din belșug, fie ele și de casă. Iar nouă, cu tot autocontrolul, tot ne e greu să ne dezlipim cu totul de pe creier ideea de desert. Așa că m-am gândit să fac o listă pentru noi, toți, care ne dorim să avem la îndemână opțiuni pentru un desert sănătos.

Câteva cuvinte importante despre desert

Încercați să scăpați de ideea că desertul trebuie mâncat zilnic, după fiecare masă. Știu că în vacanță ofertele restaurantelor așa ne-au învățat, dar gata cu vacanța! Stabiliți 1-2 zile pe săptămână când puteți mânca ceva de calitate, de preferință preparat de voi, cu ingrediente atent alese și eventual fătă zahăr adăugat.

Momentul cel mai bun de a servi un desert este după prânz, însă nu imediat după masă. Aștepați cam 1 oră după felul principal, astfel încat carbohidrații să poată fi metabolizați mai bine și transformați în energie.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!