Sari la conținut

Noi stăm în chirie. Da. Noi nu mai vrem nimic al nostru

Avem trei ani de când stăm în chirie. Nu că n-am avea casa noastră, ba avem, doar că vine o zi în care ceea ce ai nu te mai satisface. Nici spațiul, zona sau mobilierul. Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu am nici o teamă ca azi să stau într-o casă și mâine în alta. Probabil mi se trage din copilărie când părinții mei au schimbat vreo 3 case și eu vreo 4 școli până am plecat la facultate. Mama zice că nu-i mai trebuie alta mutare, eu în toamnă mă voi muta din nou.

De ce-am ales să stăm în chirie?

Poate că mă întrebați și ce avantaje sunt, dacă sunt.

Ca în orice alegere întotdeauna exista plusuri și minusuri. Noi ne-am mutat la casa în care stăm acum din două mari motive: era mai aproape, pe atunci, de serviciul soțului meu și avea curtea pe care ne-o doream pentru copiii noștri. Azi, e mai aproape de școala și grădinița copiilor, puțin mai departe de serviciului soțului pe care între timp și l-a schimbat, iar eu în continuare lucrez de-acasă și mă simt de multe ori exilată. Asta fiind un minus.

Tot la categoria minusuri, în zona unde stăm noi fără mașină ești mort. Primul magazin e la 20 de minute de mers pe jos și tot ce vezi în jur sunt vecini și-n rest câmpie.

Partea bună e că te simți ca în pădure. Te bucuri de liniște, cartierul în care locuim este închis cu portar, iar copiii se pot duce la vecini, în parc sau se pot juca pe stradă sau în curte fără să-i supraveghez eu constant. Exact ca pe vremurile copilăriei noastre când ieșeam în fața blocului singuri, cu prietenii.

Când stai în chirie ai libertate totală de mișcare. Azi poți fi aici și mâine să pleci fără grijă în partea opusă dacă te muți cu serviciul sau cu școala copilului. Apoi, poți să te bucuri de orice beneficiu îți poate oferi un spațiu nou, o curte verde. Nu ești limitat la casa ta unde iubești mobila, dar și-ai schimba aragazul, îți plac lustrele dar visezi la o curte mai mare sau la un dressing în camera ta.

(...)

Citește mai mult pe mamipetocuri.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!