Sari la conținut

Potrivit unui studiu, persoanele care au doi copii trăiesc mai mult

Copiii pot reprezenta toate motivele de fericire pentru un părinte. Cu cât familia este mai numeroasă, cu atât există mai multe momente de bucurie și mai multă dragoste între părinți și copii.

Oamenii care au copii trăiesc mai mult decât cei care nu au copii

Cercetătorii au descoperit că a avea copii este asociat cu longevitatea părinților. Analizând bărbații, femeile născute între 1911 și 1925 și copiii lor, au ajuns la concluzia că, datorită sprijinului din partea copiilor, stresul părinților vârstnici era mai mic, ducând astfel la o viață mai lungă.

Un alt studiu foarte interesant a constatat că mamele cu doi copii trăiesc mai mult decât femeile care nu au copii sau care au doar un singur copil.

A avea doi copii este la fel de semnificativ pentru bărbați ca și pentru femei. Același studiu a analizat și corelat numărul de copii și durata de viață a unui bărbat. Rezultatele au arătat că tații cu doi copii trăiesc mai mult decât tații care au un singur copil sau decât bărbații care nu au niciun copil.

Chiar și adoptarea unui copil poate avea beneficii semnificative asupra părinților adoptivi


Femeile care au adoptat doi copii au avut o speranță de viață și mai lungă, în comparație cu mamele biologice. Și ceea ce este și mai curios este următorul lucru: când se compară numărul de copii adoptați și longevitatea, părinții cu doi copii au prosperat întotdeauna în comparație cu părinții cu un singur copil, precum și părinții cu patru copii adoptați.

O altă concluzie destul de interesantă este că adoptarea unui copil pare să adauge 3 ani la speranța de viață a unei mame. Adoptarea a doi sau trei copii a adăugat 5 ani în plus la viața lor. Acest lucru ar putea fi explicat și prin sprijinul acordat copiilor părinților la o vârstă înaintată.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!