Sari la conținut

10 rase drăguțe de câini care sunt o alegere greșită pentru familiile cu copii

În general, animalele de companie sunt perfecte pentru familiile cu copii. Ca părinți, ne gândim că prichindeii noștri ar fi încântați să aibă un prieten blănos de nădejde, însă există multe rase de câini aparent drăguțe, dar nepotrivite pentru familiile cu copii.

Iată 10 rase de câini nepotrivite pentru familiile cu copii:

Akita Inu

Această rasă este foarte zâmbitoare și drăgălașă, însă câinele Akita nu este chiar atât de inofensiv.

În primul rând, îi este greu să aibă încredere în oamenii pe care nu îi cunoaște și nu îi plac copiii persoanelor necunoscute.

În al doilea rând, câinii adulți din această rasă sunt adesea agresivi față de alte animale. Vor ataca ceilalți câini, indiferent de mărimea lor.

► Citește și: Pot cainii sa simta sarcina?

Dalmațian

Filmul 101 dalmațieni a ajutat la popularizarea acestei rase uimitor de atractive, dar unele lucruri din film au fost cu adevărat exagerate. Dalmațienii sunt câini mari, puternici și hiperactivi. Chiar dacă această rasă de câini este foarte socială și adaptată atenției copiilor, dalmațienii nu ar trebui să rămână niciodată singuri cu copiii. În plus, ei au nevoie de multă pregătire și dresaj.

Russian Toy

Acest tip de câine este foarte drăguț și loial, dar trebuie să ai în vedere că este foarte sensibil. Dacă prichindeii tăi sunt adesea zgomotoși, câinele Russian Toy nu va fi prea încântat să facă parte din familia voastră. El se va speria rapid și va deveni agresiv.

► Citește și: Chiar te pregateste un animal de companie pentru un copil?

Doberman

Dobermanii sunt adesea considerați ca fiind o opțiune bună pentru familiile cu copii, deoarece sunt mari protectori și foarte ușor de îmblânzit. Acest lucru este doar parțial adevărat: acești câini au un instinct protector bine dezvoltat. Chiar și așa, toate aceste calități sunt însoțite de o dorință puternică de a domina. Va trebui să depui mult efort și antrenament pentru a învăța acest câine să înțeleagă că și copiii sunt proprietari și că trebuie să fie protejați și respectați.

Husky

Dacă ai de gând să-ți iei un Husky, ar trebui să știi că vei avea încă un copil în plus. Este un câine jucăuș, energic, care necesită multă atenție, dresaj și plimbări. Acești câini nu sunt deloc agresivi pentru oameni, dar asta nu înseamnă că pot fi lăsați singuri cu copiii. Ei trebuie învățați să-și exprime corect emoțiile (fără să sară pe copii și să-i doboare). Nu este indicat să-ți iei un Husky dacă ai copii mici sau dacă nu ai mai avut niciodată un câine.

Basenji

Ar putea părea că acești câini sunt animalele de companie ideale: nu miros, nu fac zgomot și sunt arătoși. Dezavantajul este că acești câini sunt prea curioși și foarte greu de controlat. Experții în câini spun că această rasă de câine ar putea cunoaște perfect toate comenzile, dar de fiecare dată când îi ceri să facă ceva, el va decide dacă vrea să asculte sau nu.

► Citește și: Care este cainele perfect pentru familia ta?

Alabay

Alabay arată ca un urs mare și alb. Este un câine mare, puternic și protector care adoră să domine. Acești câini care fac parte din familii cu copii au nevoie de un curs complet de formare, cu o ierarhie clară.

Chihuahua

Chihuahua sunt considerați a fi cei mai mici câini. Acești câini își înțeleg propria statură, știu cât sunt de mici și din acest motiv pot fi speriați de copii. Pentru un copil mic, un chihuahua nu este cea mai bună idee: copilul ar putea crede că este o jucărie. În plus, acești câini seamănă foarte mult cu copiii: se atașează de proprietar și devin geloși dacă există altcineva căruia să-i ofere toată atenția.

Pechinez

Cea mai importantă trăsătură a acestui tip de câine este încrederea în sine și gândirea că totul se învârte în jurul lui. Acesta este motivul pentru care multor câini din această rasă nu le plac copiii care sunt zgomotoși, care îi ating sau care încearcă să-i îmbrățișeze.

► Citește și: O discuție cu copilul despre pisici și câini

Corgi

Acești câini pot deveni adesea agresivi, mai ales masculii. Este nevoie de mult timp și mult efort pentru a le schimba comportamentul. Acest animal poate speria cu ușurință un copil.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!