Sari la conținut

Cum tratezi nasul înfundat la bebeluşul mic

 

În primul rând un consult medical este necesar. Medicul poate identifica dacă este o afecţiune virală comună şi inofensivă sau semnul unei alegrii sau al unei afecţiuni mai serioase. Vizită la medic este necesară mai ales dacă cel mic face febră. 

Bebeluşii nu prea răcesc, mai ales dacă sunt alăptaţi. Dar există şi excepţii şi copilul mic poate face două-trei episoade de răceală, într-un an, mai ales după şase luni. Cum tratezi nasul înfundat la bebeluslul mic? Iată câteva sfaturi:

În al doilea rând copilul până la doi nu trebuie să primească medicamente pentru desfundarea nasului, iar preparatele de genul uleiurilor volatile sunt şi ele interzise pentru că pot produce spasm laringian şi intoxicaţii.

►Citește și Care este diferența dintre răceală și gripă la copii?

Cum ajuţi bebeluşul să respire uşor?

1. Foloseşte un umidificator al aerului din cameră. Aerul umed ajuta la fluidificarea secreţiilor nazale. Poţi să foloseşti şi un vas cu apă pus de calorifer sau un prosop umed pe care să-l umezeşti constant. Uneori cei mici au nasul înfundat doar din cauza aerului uscat din încăpere.

 2. Picături de nas saline sau ser fiziologic. Serul fiziologic este tot o soluţie salină, şi poate fi folosit liber, pentru că nu are contraindicaţii. Pune una sau două picături în fiecare nară, aşteaptă câteva minute apoi aspiră secreţiile cu o pompă de nas specială pentru bebeluşi. O pompă bună este infinit mai bună decât aspiratorul nazal. Aspiră secreţiile numai după ce le-ai umezit bine cu ser sau altă soluţie salină şi, cel mai bine, înainte de masă, pentru că acesta să respire uşor când mănâncă.

►Citește și Rinita alergică la copii

3. Asigură-i o hidratare bună în perioada în care are secreţii nazale. O hidratare corectă va ajuta la fluidificarea secreţiilor nazale.

Medicamentele nu se folosesc decât cu sfatul şi acordul medicului, respectând strict dozele recomandate.

De regulă, un episod de nas înfundat trebuie să treacă sau măcar să se amelioreze considerabil în circa 2-4 zile. Peste acest interval un nou control medical este necesar.

Sursă: baby.about.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!