Sari la conținut

Kilogramele în plus înainte de sarcină. De ce trebuie să slăbești dacă vrei să devii mămică?

Dacă îți dorești să devii în curând mămică, iar kilogramele tale depășesc cu mult limita normală pentru vârsta și înălțimea ta, ar fi bine să urmezi mai întâi o cură de slăbire. De ce? Pentru că greutatea dinainte de concepție și mai ales cea din timpul sarcinii influențează sănătatea viitorului bebeluș. Un studiu nou atrage atenția asupra riscului crescut de paralizie cerebrală la bebelușii a căror mame au probleme cu greutatea.

Cercetărorii americani susțin că au găsit o legătură între indicele de masă corporală a unei femei (IMC) aflată la începutul sarcinii și rata crescută de copii născuți la termen diagnosticați cu paralizie cerebrală.

Paralizia cerebrală denumeşte un grup de boli care afectează controlul mişcării şi al posturii. Din cauza afectării zonelor din creier care controlează mişcarea, un copil afectat de această boală nu-şi poate mişca muşchii în mod normal. Deşi simptomele variază de la uşoare la severe, boala nu se înrăutăţeşte pe măsură ce copilul creşte. Prin tratament, cei mai mulţi copii îşi pot îmbunătăţi semnificativ abilităţile. Mulţi copii care au paralizie cerebrală au alte probleme care necesită tratament. Acestea includ retard mental, dizabilităţi de învăţare, convulsii, probleme de vedere, de auz şi de vorbire.

►Citește și Greutatea în timpul sarcinii. Grafic săptămânal

Eduardo Villamor, profesor epidemiolog la Universitatea din Michigan, este cel care, alături de echipa sa, a realizat un studiu în care a inclus peste 1 milion de copii născuți în Suedis în perioada 1997 – 2011. Potrivit acestei cercetări, publicate în Journal of the American Medical Association, incidența paraliziei cerebrale, denumită şi infirmitate motorie cerebrală, este de 2 cazuri la 1.000 de născuţi vii. Cu un prcentaj de 71 %, cercetătorii pot afirma cu tărie că legătura dintre surplusul de greutate al mamei dinainte și din timpul sarcinii și bebelușii care se nasc cu paralizie cerebrală este extrem de semnificativă.

“Femeile cu cele mai severe forme de obezitate, care nasc copii la termen, sunt ;I mai expuse acestui risc”, a afirmat Villamor.

►Citește și 7 idei ca să ții greutatea sub control în timpul sarcinii

Prin urmare, dacă ai probleme cu greutatea și vrei să devii mămică, discută mai întâi cu medicul tău și împreună stabiliți cea mai bună metodă prin care poți scăpa de kilogramele în plus, astfel încât să nu pui în pericol sănătatea viitorului tău copil.

Sursa: Mom.me

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!