Sari la conținut

Alimentația bebelușului: dieta nordică și lupta împotriva obezității

Un nou studiu a descoperit că „dieta nordică” poate ajuta la lupta împotriva obezității infantile. Obezitatea infantilă este o problemă cu care se confruntă mulți copii din SUA și nu numai, problemă la care cercetătorii și specialiștii în sănătate încă lucrează pentru a descoperi ce poate ajuta la tratarea și prevenirea acesteia.

Obiceiurile alimentare sănătoase începute în copilăria timpurie sunt cele mai bune modalități de a ne asigura că micuții noștri se dezvoltă corect și că sunt sănătoși. Cu toate acestea, există încă discuții despre care este modalitatea corectă de a face acest lucru.

Potrivit Study Finds, un nou studiu arată că dieta nordică poate fi cea mai bună modalitate pentru a combate obezitatea în copilărie.

► Citește și: Copiii mai mici de 6 ani pot avea probleme cardiace din cauza obezității, spune un nou studiu

Cercetătorii au descoperit că această dietă constă într-o mulțime de alimente care sunt considerate „sărace în proteine”, cum ar fi fructele de pădure, peștele, legumele rădăcinoase și cerealele integrale. Ei afirmă că acestea pot fi elementele de bază ale unei alimentații sănătoase.

Studiul a constatat că bebelușii cu vârstele cuprinse între 4 și 6 luni, care consumau porții mici din aceste alimente împreună cu lapte matern sau formulă, mâncau de două ori mai multe legume decât restul bebelușilor.

► Citește și: Alimente bogate în fier, pentru bebeluși

Dr. Ulrica Johansson, autorul principal al studiului, a declarat că nu au existat efecte secundare negative ale unei diete ca aceasta pentru sugari. Bebelușii care au primit aceste alimente nu aveau un nivel scăzut de fier și nu le-a afectat creșterea sau alăptarea.

Cercetătorii speră că descoperirile lor vor încuraja mai mulți părinți să aleagă pentru copiii lor dieta nordică. Studiul a fost realizat urmărind peste 250 de bebeluși din momentul în care au putut mânca alimente solide și până la vârsta de 18 luni. Bebelușii au fost împărțiți în două grupuri, unul care a fost hrănit prin intermediul dietei nordice și unul care a fost hrănit printr-o dietă normală. Un an mai târziu, ei au descoperit că grupul de bebeluși cu dietă nordică a consumat mai multe legume, iar grupul de bebeluși care au primit dieta normală a consumat mai puține legume decât în anul precedent.

► Citește și: 5 alimente bogate în fibre, pentru bebeluși

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!