Sari la conținut

Ananasul la bebeluși: beneficii și riscuri

Ananasul este un fruct versatil care poate fi introdus în orice tip de mâncare, de la mâncăruri sărate până la deserturi delicioase. Dacă bebelușul tău mănâncă deja alimente solide împreună cu alte fructe, atunci ananasul poate fi introdus în alimentația lui.

Este ananasul sigur pentru bebeluși?

Da, ananasul este sigur pentru bebeluși. Cu toate acestea, discută cu medicul pediatru înainte de a introduce ananasul în dieta copilului.

Ananasul la bebeluși. Când pot consuma bebelușii ananas

Academia Americană de Pediatrie recomandă intrducerea alimentelor solide după vârsta de 6 luni. Deci, pe măsură ce bebelușul tău începe să mănânce alimente solide, poți include ananasul în dieta lui.

► Citește și: Banana – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Ananasul la bebeluși. Valorile nutriționale ale ananasului

Ananasul este considerat un fruct tropical esențial. Este bogat în micronutrienți firochimicale și compuși bioactivi, cum ar fi bromelina.
Fructul conține apă, fibre, magneziu, fosfor, potasiu, vitamina C și folat.

Ananasul la bebeluși. Beneficiile consumului de ananas

Consumul regulat de ananas în cantitate aproximativă de 100 de grame poate aduce următoarele beneficii:

Hidratare: 100 de grame de ananas conțin 85 de grame de apă. Așadar, ananasul este un fruct suculent care ajută la combaterea deshidratării. Împrospătează corpul și oferă, de asemenea, micronutrienți.

► Citește și: Diversificarea bebelușului: cum să faci tranziția de la lichide la solide

Mișcări regulate ale intestinului: Pe lângă apă, ananasul conține o cantitate considerabilă de fibre, care ar putea susține mișcările regulate ale intestinului. Este un mecanism important pentru a ține la distanță constipația.

Inimă sănătoasă: Ananasul conține bromelină care a fost atribuită beneficiilor cardioprotectoare, atunci când este consumată în mod regulat. În principal, bromelina din ananas reduce coagularea sângelui și ajută la îndepărtarea plăcii de pe pereții arteriali.

Ameliorarea durerii: Se consideră că bromelina din ananas are proprietăți analgezice care ar putea ajuta la ameliorarea durerii.

Controlul inflamației: Bromelina a fost recomandată ca medicament complementar în tratamentul inflamației cronice și a bolilor autoimune. Proprietatea sa antiinflamatorie a fost, de asemenea, demonstrată în cazuri precum sinuzita, durere în gât și alte infecții ale căilor respiratorii.

Potențial antioxidant: Ananasul are o cantitate considerabilă de vitamina C și bromelină care au proprietăți antioxidante. Antioxidanții puternici din organism susțin imunitatea.

► Citește și: 5 alimente bogate în fibre, pentru bebeluși

Ananasul la bebeluși. Precauții pentru introducerea ananasului în dieta bebelușului

Ananasul este un produs perisabil. Prin urmare, este important să îl depozitezi corespunzător, înainte de consum.

Cumpără doar ananas proaspăt și evită ananasul cu frunzele uscate. Fructul poate fi păstrat la temperatura camerei timp de 2 până la 3 zile.Acest lucru va face ananasul mai moale și mai suculent.

► Citește și: Povestea unei mame: Cum să ai un start bun în (auto)diversificare. Bebelușul care papă tot

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!