Sari la conținut

Avertismentul extrem de important pentru părinți, cu privire la greșelile fatale care pot fi făcute la pregătirea bebelușului de somn

Potrivit Organizației pentru Serviciile de Prim Ajutor pentru bebeluși și copii, CPR Kids, părinții ar trebui să evite să-și culce copiii îmbrăcați cu bluze de tip hanorac, bonetă sau fes.

Organizația a transmis: „A menține capul și fața bebelușului descoperite în timpul somnului reduce riscul sindromului de moarte subită a sugarului (SIDS).”

SIDS apare atunci când un copil sănătos moare dintr-un motiv inexplicabil.

► Citește și: De ce dormitul pe spate este considerat cel mai bun pentru bebeluși?

Serviciul Național de Sănătate Britanic (NHS) spune că SIDS afectează aproximativ 200 de bebeluși în Marea Britanie în fiecare an, cu cel mai mare risc în primele șase luni de viață.

CPR Kids a explicat că menținerea liberă a feței și a capului bebelușului în timpul somnului poate reduce riscul apariției sindromului morții subite a sugarului.

► Citește și: Bebeluşul doarme pe burtă. Cât de periculos este?

Mai mult, acest lucru pot duce la supraîncălzire, dat fiind faptul că bebelușii își reglează temperatura corpului prin intermediul capului și a feței.

„Cercetările au legat riscurile de SIDS cu supraîncalzirea, care poate fi cauzată de temperatură ridicată din cameră, temperatura ridicata a corpului și îmbracamintea în exces. Așezarea bebelușului pe spate, menținerea capului și a feței descoperite în timpul somnului s-au dovedit că protejează bebelușul împotriva supraîncălzirii și sufocării”, a explicat doctorul Bec Thornton.

► Citește și: Reguli de baza pentru reducerea riscului de SIDS

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!