Sari la conținut

Bebelușul de 6 luni – singurele progrese care contează

Cele mai importane progrese pe care le are un bebeluș de 6 luni se referă mai mult la cele de comportament decât la abilitățile pe care el trebuie să le aibă, iar tu, ca și părinte, ai 6 luni de experiență în ceea ce privește creșterea copilului.

Progresele bebelușului de 6 luni - devine din ce în ce mai curios

Cum îți dai seama dacă puiul tău e curios? Poate privi în jur dacă aude un sunet nou sau se uită atent la o persoană nouă. S-ar putea chiar să muște din jucări și să le întoarcă pe toate părțile.

Citește și: Dezvoltarea bebelușului de la 4 la 12 luni. Cum poți ajuta

Această curiozitate se alimentează de la sine și prezența ei înseamnă că sistemele se integrează și lucrează împreună. Curiozitatea de la 6 luni înseamnă că bebelușul începe să recunoască ceea ce este nou și ceea ce îi este familiar. Abilitatea de a explora obiectele cu mâinile și gura arată că mușchii se dezvoltă corect, dar mai ales că puiul tău dezvoltă dexteritate.

Când ar trebui să existe un motiv de îngrijorare?

În cazul în care bebelușul nu are cel puțin o curiozitate accentuată pe zi, ar trebui să faceți împreună o vizită la medicul pediatru.

Nu ar trebui să existe vreun motiv de îngrijorare dacă puiul tău este puțin mai lent în explorarea împrejurimilor. Plasează comortamentul copilului în contextul lunilor precedente. Dacă întotdeauna a fost lent, este probabil o trăsătură a comportamentului lui decât o întârziere de dezvoltare. Totuși, orice îngrijorare ar trebui adusă în atenția pediatrului.

Progresele bebelușului de 6 luni – mișcările lui sunt des întâlnite

Există bebeluși care la vârsta de 6 luni încep să se târască, însă mulți dintre ei nu sunt încă pregătiți. Ei dezoltă forța de bază pentru a se menține într-o poziție de șezut, folosindu-și propriile mâini. În timp ce unii bebeluși și-au dat seama cum să se rostogolească, alții se pot arunca în fața unui obiect pe care îl consideră interesant.

Când ar trebui să existe un motiv de îngrijorare?

Citește și: Bebelușul la 6-9 luni. Mişcarea pune stăpânire pe tot

La vârsta de 6 luni, bebelușii ar trebui să aibă capacitatea de a-și coordona membrele. Ar trebui anunțat medicul pediatru dacă bebelușul nu dorește să se miște, să-și întoarcă capul sau să-și coordoneze mâinile.

Nu ar trebui să te stresezi dacă bebelușul de 6 luni încă nu se târăște. Trebuie doar să îi oferi oportunitatea de a-și explora lumea.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!