Sari la conținut

Camera bebelusului un loc sigur

Cam din luna a saptea va trebui sa te gandesti la amenajarea camerei copilului. In aceasta camera, bebelusul tau trebuie sa se simta confortabil si sa fie ferit de orice pericol. De aceea in timp ce te gandesti daca pentru pereti e mai potrivita culoarea verde decat culoarea roz, tine cont si de urmatoarele lucruri:

In primul rand patutul: Ai grija ca gratiile patutului sa nu fie foarte departate. O cutie de cola nu trebuie sa aiba loc intre ele, asta pentru a evita ca bebelusul sa alunece printre bare. Asigura-te ca salteaua se potriveste perfect, intre patut si saltea nu trebuie sa ramana loc decat cel mult de doua degete.

Bebelusul va dormi mult si va sta mult timp in patut. Atunci cand te astepti mai putin va gasi tot felul de metode prin care va incerca sa se agate, sa escaladeze patutul sau sa apuce diferite obiecte agatate deasupra lui. Creeaza o zona de siguranta in jurul patutului bebelusului, asezandu-l departe de ferestre, surse de caldura, veioze, decoratiuni prinse de pereti.



De la patut, la patul obisnuit

In momentul in care bebelusul se poate ridica in genunchi si pe antebrate, va trebui sa iei de langa patut orice obiect dupa care se poate intinde, iar atunci cand va putea sa stea in picioare adu salteaua la cel mai jos nivel si indeparteaza obiectele sau jucariile pe care le-ar putea folosi pentru sa se ridica peste marginea patutului.

Cand bebelusul  a crescut atat incat sa poata trece peste marginea patului e timpul sa il muti intr-un pat obisnuit. Pentru ca bebelusul sa fie in siguranta, poti adapta la marginea patului un tip special de grilaj, sau pe podea poti pune mai multe perne pentru a preveni ranirea in caz ca va cadea.

Masa de infasat si alte piese de mobilier

Niciodata sa nu iti lasi bebelusul nesupravegheat pe masa de infasat. Tine produsele cosmetice pentru copil aproape de tine dar intr-un loc in care el sa nu poata ajunge.

Cutiile cu jucarii poti fi si ele periculoase, mai ales daca au un capac greu care poate lovi capul sau mainile bebelusului. Daca o astfel de cutie este destul de mare incat sa poata intra in ea, trebuie sa aiba orificii de ventilatie pentru a putea respira in  cazul in care ar ramane prins inauntru.

In ceea ce priveste restul casei fii atenta ca dulapurile si rafturile sa fie bine prinse pentru a preveni caderea lor pe copil. Tot pentru siguranta bebelusului tine usile dulapurilor si sertarele inchise.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!