Sari la conținut

Cat de des poate primi copilul anumite alimente (II)

Continuam sa-si spunem cat de des poate primi copilul anumite alimente si incepand de la ce cantitate in sus, un anumit aliment poate sa fie prea mult sau ii poate face rau. Iata raspunsurile pentru o noua serie de alimente. Prima serie o gasesti aici.

Ficat

Cand ii dam copilului ficat si mai ales cat? Acestea sunt doua intrebari ale caror raspunsuri sunt importante cand este vorba despre introducerea in alimentatia copilului a ficatului (de pui, curcan sau vita). Ficatul este un aliment necesar si foarte sanatos in dieta copilului, dar cantitatea de ficat pe care copilul o mananca este cea care face diferanta. Prea mult poate sa fie daunator! ideal este ca cel mic sa primeasca ficat o data pe saptamana si niciodata mai mult. Afla totul despre ficat in alimentatia copilului mic.

Sfecla rosie

Sfecla rosie este una din legumele esentiale in nutritia copilului. Cu doua amendamente. Nu trebuie consumata de cei mai mici de 8 luni si niciodata mai mult de doua ori pe saptamana. Un copil pana la un an poate consuma o portie de mancare cu sfecla, sau un pahar mic de suc de sfecla combinat cu suc de fructe si legume sau circa jumatate de sfecla mica, preparata sub forma de piure, de doua ori pe saptamana. Afla totul despre sfecla in dieta copilului mic.

Banane

Banana este unul dintre cele mai sanatoase fructe si o sursa excelenta de nutrienti valorosi , fiind unul din fructele ideale in dieta copilului mic incepand de la 6-7 luni. Banana este o sursa importanta de fier si potasiu (estential pentru sistemul cardio-vascular), vitamina B6 (pentru celula nervoasa) si vitamina C (cu rol imuno-stimulator) si se digera foarte usor, stimuleaza producerea hemoglobinei, contine fibre care regleaza tranzitul intestinal, trateaza cu eficienta constipatia si diareea. Copilul poate primi o jumatate de banana in fiecare zi. Afla totul despre banane in dieta copilului mic.

Cartoful

Daca nu exceleaza la capitolul vitamine, in ceea ce priveste mineralele si carbohidratii, cartoful ramane un aliment excelent. Pentru ca nu prezinta nici un risc de alergie cartoful poate fi oferit copilului inaca de la 7-8 luni. Cartofii in alimentatia copilului sunt o sursa buna de potasiu si magneziu, combinat cu alte minerale esentiale pentru buna dezvoltare a bebelusului, pana la un an. Copilul poate sa primeasca cartof o data la doua-trei zile, fiert sau copt. Afla totul despre cartof in dieta copilului.

Carnea de curcan

Carnea de curcan este considerata cea mai sanatosa carne alba. In dieta copilului mic carnea de curcan este o foarte buna alternativa la carnea de pui. Foarte important de spus este faptul ca modul in care a fost crescut curcanul, face diferenta in ceea ce priveste gustul, compozitia carnii si, implicit, beneficiile pentru sanatate. Modul in care creste curcanul determina variatii esentiale la nivelul de grasime din carne si procentul de omega 3 si alti acizi grasi esentiali, dar si in ceea ce priveste continutul de proteine. Carne de curcan copilul poate sa primeasca in fiecare zi, dar trebuie alternat cu pastele si ficatul in ritmul potrivit pentru aceste alimente. Afla totul despre carnea de curcan in alimentatia copilului.

Unt

Untul este unul din cele mai sanatoase alimente pentru copii. Am cateva argumente care vin in favoarea acestei afirmatii. Inainte de asta spun doar ca felia de paine de casa unsa cu unt si paharul de lapte au fost si vor fi cea mai buna solutie pentru micul dejun. Copilul poate primi unt, in fiecare zi, dar nu mai mult de cat inseamna o nuca mare. Afla totul despre unt in alimentatia copilului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!