Sari la conținut

Nou nascutul la 7 saptamani

Bebelusul nu mai are privirea de nou nascut, are stabilitate si este activ atunci cand il tii  in pozitie  verticala.

 

Cum creste bebelusul tau la 7 saptamani

Cand va sta pe burta va putea sa isi ridice capul si pieptul pentru cateva momente. Unii chiar vor putea sa se intoarca de pe spate pe burta si invers. In fiecare zi va face progrese.

Atunci cand vorbesti s-ar putea sa se opreasca, chiar daca mananca, pentru a te asculta. Foloseste-ti inflexiunile vocii pentru a intari comunicarea. Ii poti repeta gangurelile si sunetele pe care le face. Vorbeste-i chiar daca nu esti langa el. Cu cat vei vorbi mai mult, cu bebelusul cu atat vei stimula dezvoltarea limbajului. Fa in asa fel incat el sa fie centrul conversatiei si atentiei.

Cand vin prieteni in vizita, tine-l in aceeasi camera pentru a putea interactiona si auzi dialogurile dintre voi. In scurt timp te va imita si va incerca sa vorbeasca.

 

Apucarea obiectelor la 7 saptamani

Desi nu poate apuca in mod constient obiecte, are tendinta de a o face. Dupa ce apuca un obiect nu mai stie cum sa-i dea drumul. Si imediat ce obiectul a iesit din raza sa vizuala a si uitat de el. Nu tine lucruri fierbinti in mana atunci cand ai bebelusul in brate. Acum nu mai este ca o papusica care nu se misca, existand oricand pericolul sa si le traga peste el.

 

Suprastimularea bebelusului

Cand il vezi cat de bine raspunde la ceea ce il inconjoara poti avea tendinta de a vorbi si te juca cu el non stop. Nu este insa o idee buna, intrucat bebelusii sunt foarte sensibili la oboseala. De indata ce vezi ca da semne de iritare este bine sa il lasi in pace, sa se linisteasca. Mai multe despre suprastimularea bebelusului poti citi aici.



Personalitatea bebelusului la 7 saptamani

Din aceasta saptamana incepe sa se observe si ce tip de personalitate are bebelusul. Poate sa fie un bebelus care isi doreste in permanenta atentie si o face plangand cat de tare poate. Sau poate sa fie un bebelus care accepta cu mai mare seninatate ce i se intampla si isi petrece o mare parte a timpului razand. Uneori chiar in hohote. Rolul parintilor este acela de a-i fi alaturi si a-l ajuta, indiferent cum se dovedeste personalitatea sa a fi.

Cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a scadea nervozitatea: sa ii atragi atentia catre altceva (un aspirator care incepe sa mearga brusc poate sa faca minuni), sa ai un program cat mai stabil cu care sa se obisnuiasca si care sa il faca sa se simta in siguranta, sa ii explici tot ceea ce intentionezi sa faci cu el chiar acum sau in viitorul imediat apropiat. Tine minte, cu cat esti tu mai relaxata si mai sigura pe tine, cu atat bebelusul te va imita in atitudine.

 

 

Cum este viata ta cand bebelusul are 7 saptamani

Daca ai avut o nastere naturala se considera ca perioada de recuperare de dupa nastere s-a terminat. Probabil ca la 6 saptamani ai avut deja un control medical si doctorul ti-a spus ca este totul in regula. De acum poti incepe sa te gandesti la reluarea vietii sexuale. Daca nu iti trece prin cap sa faci asta nu te nelinisti, este de asteptat dupa toate incercarile prin care ai trecut si foarte multe cupluri experimenteaza o pauza mare dupa nasterea bebelusului. Daca iti incepi viata sexuala ai grija sa folosesti masuri de contraceptie chiar si daca alaptezi si inca nu ai avut prima menstruatie dupa nastere.

 

Citeste si

Nou nascutul la 6 saptamani

Bebelusul la 2 luni

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!