Sari la conținut

Rețete de supe sănătoase și delicioase, pentru bebeluși și copii

Supele și ciorbele sunt mese nutritive, sănătoase și ușor digerabile pentru bebeluși și copii. Ele sunt, de asemenea, o opțiune foarte bună dacă puiul tău este obișnuit cu mâncarea sau consumul de legume.

Ce trebuie să iei în considerare când pregătești supele pentru bebelin?

Înainte de a începe să pregătești supa, spală bine legumele. Servește mereu supele proaspete și calde. Poți adăuga condimente în supă, după ce bebelușul împlinește 8 luni. Trebuie să ții cont de faptul că nu trebuie să adaugi sare în supă, decât după ce bebelușul împlinește un an.

Supă cu orez (6 luni+)

Supa de orez este un tip de mâncare ușor digerabilă pentru bebeluși și este o sursă excelentă de carbohidrați și vitamine. Poți adăuga, de asemenea, și alte legume la această supă. Supa simplă de orez este adesea administrată copilului atunci când acesta este bolnav sau suferă de vreo afecțiune, deoarece oferă energie instantanee.

Supă de măr și morcov (6 luni+)

Această supă conține vitamina C și vitamina A și este bogată în nutrienți. Dulceața mărului din această supă o face să fie o mâncare foarte gustoasă și foarte sănătoasă.

Supă de morcovi și cartof dulce (6 luni+)

Această supă din morcovi și cartof dulce este o supă delicioasă și cremoasă. De asemenea, este o sursă bună de vitamina A și vitamina C. Dulceața naturală a morcovilor și a cartofilor dulci face ca această supă să fie și mai gustoasă.

Supă de roșii (8 luni+)

Această supă de roșii este cel mai bun remediu pentru răceală și tuse. Supa de roșii crește imunitatea, ajută la digestie și crește pofta de mâncare a micuțului tău.

► Citește și: 36 de idei de piureuri delicioase pentru bebeluşi. Fructe, legume şi carne

Supă de pui (8 luni+)

Acest tip de supă este cea mai bună metodă pentru a introduce puiul în alimentația bebelușului. Este foarte hrănitoare, ușor de digerat și, de asemenea, ajută la tratarea răcelii și a tusei. Poți adăuga câteva legme pentru ca supa de pui să fie mai gustoasă și mai sățioasă,

Supă din mix de legume (8 luni+)

Supa din mixul de legume este o supă sănătoasă și este cea mai bună metodă pentru a introduce legumele în dieta bebelușului mâncăcios.

Supă de linte (8 luni+)

Supa de linte este o supă săbătoasă, cremoasă și poate fi servită ca masă principală pentru copii. Poți adăuga în supa de linte orice legumă de sezon.

► Citește și: Lintea – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Supă cremă de ciuperci (1 an+)

Supa cremă de ciuperci este o supă ideală pentru a fi consumată în sezonul rece. Ciupercile sunt mai impulsuri ale imunității, iar dacă sunt administrate în timpul răcelii și tusei la copii, crește energia și ajută la combaterea bolii.

Supă cremă de broccoli (1 an+)

Supa cremă de broccoli este preparată cu broccoli, cartof, lapte și smântână ca ingredinete principale. Este o supă cremoasă, gustoasă și foarte sănătoasă. Este una dintre cele mai bune metode pentru a introduce broccoli în dieta bebelușului. Supa cremă de broccoli poate fi preparată cu lapte matern sau cu lapte formulă, în loc de lapte de vacă, pentru bebelușii sub un an.

► Citește și: Broccoli – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Supă cremă de dovleac (8 luni+)

Dovleacul este o legumă nutritivă, bogată în minerale, fibre și vitamine. Supa de dovleac reprezintă o ocazie bună pentru a include dovleacul în dieta puiului tău.

► Citește și: Dovleacul – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!