Sari la conținut

Tăticul care alăpta bebelușul, în timp ce mama se recupera după cezariană, a devenit viral

Vezi gGalerie foto

În timp ce-și plănuiau primele momente cu nou-născutul, April și Maxamillian Kendall Neubauer știau că vor să aibă contact piele pe piele cu bebelușul lor și să-l alăpteze cât mai curând posibil. Însă, ei nu au anticipat și nici nu s-au gândit vreun moment că tatăl va fi cel care o va hrăni pe bebelușa Rosalia, cu ajutorul unui mamelon amplasat pe sticla cu lapte.

Din fericire, lucrurile merg bine acum în familia lui April și a lui Maxamillian, însă au avut parte de evenimente nefericite. April a dezvolat preeclampsie și a avut convulsii după ce i s-a rupt apa. Medicii s-au grăbit să-i facă cezariană de urgență, iar atunci când micuța Rosalia s-a născut, mămica nu a mai apucat să se bucure de contactul piele pe piele, așa cum își plănuise.

M-am hotărât să alăptez copilul cu ajutorul mamelonului din plastic pentru a fi un tată bun, spune Maxamillian, explicând că personalul medical a fost foarte încântat că tăticul a luat această decizie.

► Citește și: 7 moduri naturale de a produce mai mult lapte matern

Asistenta Cybil Martin-Dennehy a fost foarte încântată când tăticul, care a făcut contact piele pe piele cu bebelușul, a fost de acord să o ajute cu hrănirea pe micuță.

Când i-am sugerat ideeea, el a spus: bine, voi încerca! A fost într-adevăr un moment atât de frumos și sper că îi vor face pe multă tătici să-și dea seama cât de mult le pot ajuta pe soțiile lor care alăptează, spune Martin-Dennehy.

De atunci, April a preluat sarcinile de alăptare, dar rolul pe care Maxamillian l-a avut în primele momente a fost important. Alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni a bebelușului, cât și contactul de piele, îi fac pe micuți să interacționeze mai mult cu mamele lor și chiar să plângă mai puțin.

În acest caz, Maxamillian a fost mai degrabă mamă decât tată, însă beneficiile pozitive generale rămân adevărate.

► Citește și: Mamei care tocmai s-a oprit din alăptat

De asemenea, este emoționant să vezi că un tată se implică activ în hrănirea copilului său, ceea ce demonstrează că și bărbații pot găsi modalitatăți pentru a-și sprijini partenera.

April spune că îi este recunoscătoare soțului ei și că nu ar fi putut găsi un bărbat mai bun cu care să-și întemeieze o familie atât de minunată.

► Citește și: Presiunea de a alăpta exclusiv distruge sănătatea mentală a mamelor
 

Sursa

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!